Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Kolmapäev, 25 Aprill 2018
Siseministeerium plaanib ebaseadusliku võõrtööjõu kasutamist piirata sellega, et muuta ebaseadusliku võõrtööjõu kasutamise kuriteoks, suurendada trahvimäärasid, muuta võimalikuks ettevõtte juhile äri- ja ettevõtluskeelu seadmist, ettevõtte sundlikvideerimist ja riigihangetest kõrvaldamist.
Kolmapäev, 25 Aprill 2018 14:35

Tarbijate kindlustunne aprillis langes

Eesti Konjunktuuriinstituudi andmeil langes tarbijate kindlustunne aprillis kuuga 0 punktilt -2 punktile, aasta varem oli indikaatori näit -4 punkti.
Eesti Konjunktuuriinstituudi andmeil püsis tööstusettevõtete kindlustunne aprillis eelneva kuu tasemel 12 punktil, aasta varem oli see aprillis 15 punkti.
2018. aasta esimeses kvartalis võtsid eraisikud Eestis iga päev sularahaautomaatidest välja keskmiselt 7,7 miljonit eurot ja kaardiga maksti päevas keskmiselt 11,3 miljoni eest. Kaardimaksete aktiivse kasutamise poolest paistab Eesti silma ka Euroopas. Euroopa Keskpanga uuringu järgi kasutatakse müügikohtades maksmisel Eestist veel vähem sularaha vaid Madalmaades.
Paljudel inimestel on võimalik palgatöö kõrvalt või kodus lapsepuhkusel olles lisatööd teha. Selle eest tasu saamiseks on mitu varianti, näiteks honorar, projektitasu või tööleping. Sellistel juhtudel maksab riigimaksud see, kellele tööd tehakse. Aga ehk oleks mõttekam hakata oma teenust-kaupa müüma oma ettevõtte alt? Selgitusi jagab Mamareti OÜ raamatupidaja Kairi Kiss.

Sotsiaalministeeriumis on valminud eelnõu, millega nähakse ette mitmeid uusi meetmeid soolise palgalõhe vähendamiseks. Kaubandus-tööstuskoja hinnangul ei täida eelnõus olevad lahendused eesmärki, sest enamikul juhtudest pole saadavad andmed võrreldavad. Lisaks tekitavad meetmed ettevõtjatele täiendavat halduskoormust. 

Kaubanduskoda tegi riigikogu rahanduskomisjonile ettepaneku muuta leebemaks soodusaktsiisimääraga elektrienergia tarbimise tingimusi. Kui eelnõu kohaselt peab soodustust taotleva ettevõtja elektronintensiivsuse tase olema vähemalt 20 protsenti, siis koja hinnangul võiks seda nõuet vähendada 10 protsendini.
Swedbanki hinnangul jääb Baltikumis peale sundkulude katmist enim raha alles Tallinnas elavatele peredele.
Kolmapäev, 25 Aprill 2018 09:13

Transferwise tuli turule oma deebetkaardiga

Rahvusvahelisi rahaülekandeteenuseid pakkuv Transferwise tõi turule eraklientidele mõeldud piirideta virtuaalkonto, millel saab hoida raha 40 valuutas, ja Mastercard'i deebetkaardi, mis võimaldab omada kohalikke pangarekvisiite Suurbritannias, USA-s, Austraalias ja Euroopas.
Autovedaja Stonewolf OÜ juhatuse liikme Andrus Lauli sõnul on tema ettevõte kütusekulude vähendamiseks rakendanud edukalt meetmeid ning riigisisese vedajana välismaal tankimine ära ei tasu.