Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Reede, 06 Aprill 2018
Reede, 06 Aprill 2018 15:21

Robotid ja töökohad

Kuigi Eestis on täna probleemiks pigem tööjõunappus, ei saa siiski ka meie mööda vaadata tehnoloogia kiirest arengust, mis vabastab rutiinsest tööst, kuid sunnib inimest leidma uut ametit. OECD värske uuringu valguses ei ole Eesti küll nii haavatav kui paljud teised Ida-Euroopa riigid.
Euroopa Keskpanga (ECB) analüüsi kohaselt võib Ameerika Ühendriikide algatatav kaubandussõda oma partnerite vastu vähendada maailma majandust ühe protsendi võrra.
Reede, 06 Aprill 2018 14:13

Hinnatõus märtsis aeglustus

Inflatsioon aeglustus märtsis mõnevõrra, kuna toiduainete hinnad tõusid aeglasemalt kui eelneval kuul. Hinnatõus ulatus eelmisel kuul 2,8 protsendini. Toit, alkohol ja tubakas andsid hinnatõusust üle poole. Toiduainetest kallinesid enim piimatooted ning puuviljad.
Vabakaubandusest saadav kasu kaalub üles sellega kaasnevad võimalikud probleemid
Rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika asekantsleri Dmitri Jegorovi hinnangul soosib valitsuse poolt heaks kiidetud pensionireform ümbrikupalkade maksmist.

Statistikaameti andmetel jäid hinnad märtsis eelmise kuu tasemele ning aasta varasemaga võrreldes pidurdus hinnatõus veebruari 3,1 protsendilt märtsis 2,8 protsendini. Euroalal kiirenes inflatsioon toidu ja teenuste mõningase kallinemise mõjul 1,4 protsendini.

Sundlikvideerimisel oleva Versobanki ukrainlastest omanikud süüdistavad finantsinspektsiooni (FI) ja Euroopa Keskpanka (ECB) ukrainlaste vastu suunatud ebaõigluses, nõuavad pangale suunatud kriitika tagasivõtmist ning ähvardavad ameteid kohtuga.
Swedbanki hinnangul võiks USA ja Hiina vaheline kaubandussõda mõjuda väikese ja avatud majandusega Eestile halvasti.
Reede, 06 Aprill 2018 12:08

Hinnakasv aeglustus ka märtsis

Hinnakasv aeglustus märtsis 3,1%-lt 2,8%-le
Esmatarbekaupade hinnakasv avaldab suuremat mõju vaesematele leibkondadele
Majandustõus väliskeskkonnas kogub kandejõudu ja see toob kaasa kiirema hinnakasvu

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference