Õigus
Möödunud aastal moodustas Eesti-Läti piirilt ostetud alkohol Läti alkoholiaktsiisi laekumistest 13 protsenti ehk 25,6 miljonit eurot; seejuures kasvas Läti piirilinnades kange alkoholi müük aastaga neli korda 8 miljoni liitrini ning õllemüük pea 80 protsenti 16 miljoni liitrini.
Põhiseaduskomisjon saatis esimesele lugemisele eelnõu, millega õiguskantsleri institutsioonist saab riiklik inimõiguste asutus Eestis, samuti hakkab ta jälgima puuetega inimeste konventsiooni täitmist.
Aprillis toimus Washingtonis traditsiooniline Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) kevadkoosolek, kuhu saabusid majanduse võtmeküsimusi arutama delegatsioonid IMF-i 189 liikmesriigist üle maailma. IMF-i peamine sõnum riikidele oli, et katust parandada tuleb siis, kui päike paistab, ehk et praegust soodsat aega tuleks kasutada eelarveliste puhvrite kogumiseks ja majandusreformide tegemiseks. IMF-i sõnumite konservatiivsemaks muutumist võib lugeda üheks märgiks sellest, et nüüdseks ligi kümme aastat kestnud kriisijärgne ajastu on lõppemas, sest seni on fond soosinud pigem majandust elavdavate meetmete rakendamist.
Esmaspäev, 14 Mai 2018 13:15

Saadetised Euroopa Liidus

Maksu- ja tolliamet annab ülevaate Euroopa Liidu liikmesriikide vaheliste kaubasaadetiste puhul kehtivatest nõutest ja piirangutest.
Toetame projekte, mis keskenduvad vabaühenduse majandusliku elujõulisuse suurendamisele, saavutamaks ühenduse eesmärkide elluviimisel olulise arenguhüppe. Projekti tulemusena peab olema näha, kuidas läbi finantsvõimekuse kasvu suudab ühing paremini oma eesmärke saavutada, mille hindamiseks/mõõtmiseks on projektis seatud konkreetsed indikaatorid.
Esmaspäev, 14 Mai 2018 12:13

Ühinguõiguse direktiiv on muutmisel

Euroopa Komisjon plaanib muuta ühinguõiguse direktiivi, millega ühtlustatakse digitaalsete lahenduste kasutamist Euroopa Liidus ning luuakse võimalus ettevõtjatel kolida ühest liikmesriigist teise, kaotamata senise juriidilise isiku õiguslikku seisundit. Eesti Kaubandus-Tööstuskoda selgitab, mis on olulisemad muudatused, keda need mõjutavad ja mis on muudatuste eesmärk.
Kaubaveomaht Eesti Raudtee infrastruktuuril kasvas esimese nelja kuu jooksul 7,8 protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ning moodustas kokku 4,8 miljonit tonni.
Esmaspäev, 14 Mai 2018 10:53

Soolisel palgalõhel on palju põhjuseid

Statistikaamet avaldas täna meeste ja naiste keskmise tunnitasu 2017. aasta oktoobris. Nende andmete järgi teenisid naised ühes töötunnis keskmiselt 21% vähem kui mehed.
Konsultatsioonifirma KPMG hinnangul tehti Eestis esimeses kvartalis 60 protsenti rohkem ülevõtmis- ja ühinemistehinguid (M&A) kui mullu samal ajal.
Maksu- ja tolliametile (MTA) esitas tänavu esimeses kvartalis kontsernisiseste laenude deklareerimise kohta informatsiooni 465 Eesti ettevõtet ning esitatud andmete alusel on välja laenatud kokku 850 miljonit eurot.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference