Ühiskond
Euroopa Komisjon hoiatas 22. mail, et suurenenud struktuurse eelarvepuudujäägi tõttu ei pruugi Eesti täita oma eelarve-eesmärke; samuti märgiti, et Eestis on probleeme vaesuse ning innovatsiooniga erasektoris.
Euroopa Komisjon esitas 23. mail 2019. aasta eelarvekava, mille kohaselt kasvavad kulukohustused võrreldes tänavusega 3 protsenti 166 miljardi euroni.
Eesti Kaubandus- ja Tööstuskoja hinnangul tekitab keskkonnaministeeriumi ettepanek õhukeste kilekottide üle arvestuse pidamiseks põhjendamatut halduskoormust.
Reedel, 25. mail, jõustub Euroopa Parlamendi ja nõukogu isikuandmete kaitse üldmäärus, mis loob ühtsed reeglid isikuandmete töötlemiseks, aitab tugevdada õigust eraelu puutumatusele internetis ja elavdada digitaalmajandust.

Väike- ja keskmise suurusega ettevõtete (VKE) osakaal Eesti majanduses on väga suur. Koguni 99,8 protsenti kõikidest Eesti ettevõtetest on väikesed ehk kuni viiekümne töötajaga ettevõtted.

Töötajate hulk, kes on nõus parema palgapakkumise korral tööandjat vahetama, on võrreldes kahe aasta taguse ajaga vähenenud, mis näitab töötajate lojaalsuse kasvu, väidab Palgainfo Agentuur oma uuringu tulemustele viidates.
Eesti riskikapitalifond Karma Ventures on kokku kaasanud 70 miljonit eurot oma fondi, millega investeerib varajase staadiumi tehnoloogia idufirmadesse Euroopas.
Kohalikele omavalitsustele (KOV) kuuluvate ettevõtete arv ning KOV-ide aktiivsus ettevõtluses on pidevalt vähenenud, kirjutab statistikaameti juhtivanalüütik Jaan Õmblus.
Eesti Ametiühingute Keskliit ja Eesti Tööandjate Keskliit alustavad juunis läbirääkimisi, et allkirjastada septembri lõpuks kokkulepe riiklike tunni- ja kuupalga miinimummäärade osas 2019. aastaks, teatasid ametiühingud 23. mail pressiteates.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference