Maksud ja raamatupidamine
Euroopa Komisjon esitas 24. mail ettepaneku anda väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele (VKE) parem juurdepääs turupõhisele rahastamisele.
25. maist 2018 rakendatakse Euroopa Liidus isikuandmete kaitse üldmäärust (GDPR), mis karmistab isikuandmete töötlejate kohustusi ja tugevdab inimeste kontrolli oma andmete üle.
Kinnisvara- ja eluasemelaenude turg püsivad Eestis aktiivsena ning uusarenduste osakaal kinnisvaratehingutes on kasvamas. Samas laenusoovijate laenukoormus on tasakaalus ja eelistatakse mõistliku suurusega vara.
Swedbanki eraisikute finantseerimise valdkonnajuhi Anne Pärgma sõnul on Eesti kinnisvaraturg aktiivne ja eluasemelaenude mahud on kasvanud ning inimeste laenukoormus on mõistlik.
Värskelt valminud SEB pensionivalmiduse uuring toob esile, et Eesti elanikud üha enam koguvad oma pensioni tarbeks ning alternatiivid, nagu kinnisvara soetamine või oma ettevõtlusega tegelemine, millega oma pensionipõlve finantseerida, on jäämas teisejärguliseks. Kogumise aktiivsus on viimase nelja aastaga kasvanud pea 18 protsenti ning
sel aastal kogub pensioniks 43% Eesti elanikkonnast (2017. aastal oli vastav protsent 32%; 2016. aastal - 27%; 2015. aastal - 25%).
Eestis tegutsevad Ukraina ettevõtted asutavad Eestis äriliidu, et osutada abi Ukraina ettevõtetel Eesti turule sisenemiseks.
USA kaubandusministeerium teatas kolmapäeval, et uurib võimalust kehtestada julgeolekukaalutlustel imporditariif autodele; The Wall Street Journali allikatel võib tariif ulatuda 25 protsendini.
Saksa pangandushiid Deutsche Bank võib kasumlikkuse taastamise nimel koondada kuni 10 000 töökohta, kirjutas The Wall Street Journal 23. mail.
Pakiveoteenuse pakkuja DPD tellitud ja Kantar TNS teostatud rahvusvahelisest uuringust selgub, et Eestis teostatakse kõikidest füüsiliste kaupade ostudest 7,7 protsenti läbi netikeskkonna ning kasvu tempo on stabiliseerumas.
23. mail jõustus küberturvalisuse seadus, mille eesmärk on tugevdada ühiskonna jaoks määrava tähtsusega teenuste osutamisel ning riigi ja kohaliku omavalitsuse üksuste võrgu- ja infosüsteemide kaitset; riigikogu võttis seaduse vastu 9. mail.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference