Majandus ja äri
Saku Õlletehase AS-i juhatuse liikme Jaan Härmsi sõnul ostavad Eesti tarbijad kolmandiku kogu ostetavast lahjast alkoholist piirikauplustest ning seejuures võib tema hinnangul suvel see näitaja veelgi kasvada.
Valitsus kiitis 3. mail heaks Eesti seisukohad Euroopa Komisjoni digimajanduse maksustamise paketi kohta, valitsuse hinnangul tuleks direktiivi eelnõus loobuda komisjoni seatud künnisest ettevõtetele, mille käive ületab 750 miljonit eurot, ning liikmesriigid peaksid saama ise otsustada, kui suurtele ettevõtetele maksud seada.
Valitsus kiitis kabinetinõupidamisel heaks kava muuta hasartmängumaksu seadust, et kasutada maksust saadavat raha läbipaistvamalt ja tõhusamalt.
Euroala aastane inflatsioon aeglustus aprillis 1,2 protsendile, kaugenedes taas Euroopa Keskpanga (ECB) eesmärgist, mis on veidi alla 2-protsendi.
Eesti majanduskasv peaks pärast möödunud aasta 4,9 protsenti aeglustuma tänavu 3,7 protsendile ja 2019. aastal veel 2,8 protsendile, teatas Euroopa Komisjon kevadises majandusprognoosis.
Eesti Panga president Ardo Hansson kiitis 3. mai riigikogu istungil riigieelarve strateegia (RES) koostamisel välja käidud lubadust koostada eelarve struktuurses tasakaalus ja nominaalses ülejäägis.
Euroopa Komisjon märkis kevadises majandusprognoosis, et tänavu peaks jätkuma nii Euroopa Liidus kui ka euroalal jõuline kasv, kuid suurimaks ohuks majandusele on USA protektsionism.
Neljapäev, 03 Mai 2018 11:58

Finantsanalüüs kui juhtkonna tööriist

Finantsanalüüsi mõiste on suhteliselt lai. Enamasti mõistetakse finantsanalüüsi all siiski traditsiooniliste finantsaruannete (bilansi ja kasumiaruande) analüüsimist. Järjest aktuaalsemaks on viimasel ajal muutunud ka rahavoogude aruande analüüs.

Juurdepääs käesolevale materjalile on finants- ja õigusajakirja RUP tellijatel.

Taani finantsjärelevalve otsustas Danske Banki mitte karistada Eesti filiaali kaudu rahapesu läbiviimise võimaldamise eest, aga tegi pangale kaheksa ettekirjutust ja kaheksa noomitust.
2.mail ametisse astunud tervise- ja tööminister Riina Sikkut ütles, et riigikogu valimisteni jäänud kümne kuu jooksul tema alkoholipoliitikas mingeid muutusi ei kavanda.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference