Majandus ja äri
Riik plaanib tööõnnetuste hüvitamiseks luua erakindlustusel põhineva tööõnnetuste hüvitamise süsteemi, kus tööandjal on kohustus kindlustada oma töötajad tööõnnetuse toimumise suhtes. Eesti Kaubandus-Tööstuskoda annab ülevaate uue süsteemi esmärgist, samuti sellest, keda see mõjutab ja mis on uue süsteemi sisu.
Justiitsministeerium on saatnud kooskõlastusringile eelnõu, millega lihtsustatakse elektrooniliste menetluste läbiviimisi seoses patendiametiga ning korrastatakse kaubamärgiseaduses kasutatavaid mõisteid. Eesti Kaubandus-Tööstuskoda annab ülevaate olulisematest muudatustest, samuti sellest, keda need mõjutavad ja mis on muudatuste eesmärk.
Euroopa Liit ja Jaapan allkirjastasid 17. juulil tähtsa vabakaubanduslepingu ajal, kui USA ja Hiina vahel on puhkemas kaubandussõda.
Tervise- ja tööminister Riina Sikkuti sõnul ei tõuseks kohustusliku tööõnnetuskindlustuse rakendamisel tööandjate maksukoormus ning selleks võiks langetada töötuskindlustusmakset.
Coop Panga laenuportfell kasvas tänavu esimesel poolaastal 19,4 protsenti ja hoiuseportfell 17,1 protsenti, pank teenis esimese poolaastaga 2 miljonit eurot kasumit.
Alates 1. oktoobrist 2018 muudetakse käibemaksuseaduse (KMS) §  2 lg 3 punkti 1 ning seadusesse tuuakse „ehitusmaa“ mõiste. Maksu- ja tolliamet teeb kokkuvõtte olulisematest muudatustest.
LHV Pank sõlmis lepingu Euroopa juhtiva hoiuste kaasamise platvormiga Raisin, mille kaudu on pangal tulevikus võimalus kaasata uusi hoiuseid nii Saksamaa kui ka Austria turult.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) hinnangul ei parandaks ettevõtetele sunddividendide kehtestamine väikeaktsionäride õiguste kaitsmist, selle asemel peaks võimaldama väikeosanikele parema ligipääsu infole ja otsustusprotsessidele.
Maailmamajandus peaks sel aastal jätkama tublit kasvu, kuid seda ohustavad kasvavad pinged kaubanduses, teatas Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) 16. juulil.
USA vaidlustas 16. juulil Maailma Kaubandusorganisatsioonis (WTO) oma peamiste kaubanduspartnerite vastusammud president Donald Trumpi kehtestatud tollitariifidele.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference