Majandus ja äri
Neljapäev, 19 Juuli 2018 14:46

Sunddividendi plaan ei pruugi vilja kanda

Väikeaktsionäride õigused on Eestis nii mõnestki Euroopa Liidu riigist rohkem piiratud ning nende õiguste kaitsmine on majanduskeskkonnale vajalik, leiavad õiguseksperdid. On aga kaheldav, kas riigikogus algatatud plaan väikeaktsionäre ka tegelikult aitab.
Neljapäev, 19 Juuli 2018 13:57

EVAL-i kõneisik hakkas varem öeldut eitama

Eesti Väikeaktsionäride Liidu (EVAL) kõneisik Margus Moor, kes veel 18. juulil rääkis BNS-ile, et Liisa Oviiri sunddividendide eelnõu on nende koostatud, hakkas 19. juulil seda eitama, saates muu hulgas laiali pressiteate, milles süüdistab BNS-i "teadlikult lugeja eksitamises".
Juhul kui USA president Donald Trump otsustab kehtestada tariifid autoimpordile, annab Euroopa Liit sellele vastulöögi, ütles Euroopa Komisjoni kaubandusvolinik Cecilia Malmström 19. juulil, nädal enne seda, kui komisjoni president Jean-Claude Juncker kohtub Washingtonis kaubandusküsimuste arutamiseks Trumpiga.
Eesti Kaubandus-Tööstuskoda saatis siseministeeriumile ettepaneku vabastada sisserände piirarvu alt välismaalased, kellele antakse elamisluba töötamiseks ja kes on omandanud Eestis kõrghariduse.
Valitsus toetas 19. juulil lennupiletite broneeringuinfo muudetud tekstiga direktiivi ülevõtmist.
Kaheksa Põhja-Euroopa riiki, nende seas ka Eesti, kutsuvad Euroopa Liitu üles rakendama otsustavaid meetmeid kapitaliturul ühtse liidu loomiseks, et parandada äride pangavälise rahastamise võimalusi.
Eesti ettevõtete võla kasv püsib mõõdukas. Ehkki ettevõtete koguvõla aastakasv kiirenes pärast kolmeaastast paigalseisu esimeses kvartalis 3,2%-ni, jäi see soodsat majanduskeskkonda arvestades pigem tagasihoidlikuks. Selle põhjus on investeeringute vähesus, mis hoiab tagasi eelkõige pikaajaliste võlakohustuste jõudsamat kasvu. Samas on peatunud välismaistest sidusettevõtetest võetud lühiajaliste võlakohustuste vähenemine ning kui majandusaktiivsus püsib praegusel tasemel, on edaspidi oodata ettevõtete koguvõla kasvu mõningast kiirenemist.
Tervise- ja tööminister Riina Sikkut osaleb 19. juulil algaval töö- ja sotsiaalministrite mitteametlikul kohtumisel Viinis, kus on arutluse all uued töövormid, sealhulgas platvormitöö, samuti tehnoloogilise innovatsiooni ja robootika mõju töömahule, kvaliteedile ja töötingimustele.
Valitsus ei toetanud 19. juuli istungil reformierakonna esitatud ravimituruseaduse muudatust, mis pööraks ümber apteekide omandireformi, kuid justiitsminister Urmas Reinsalu jäi eriarvamusele.
Valitsus kiitis heaks maksukorralduse seaduse muudatused, mille eesmärk on muuta maksumenetlused tänapäevasemaks ja tõhusamaks.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference