Õigus
Riik hakkab andma töötleva tööstuse ettevõtetele toetust digitaliseerimise ja automatiseerimise diagnostika läbiviimiseks.
Euroopa Komisjon trahvis 24. juulil kokku 111 miljoni euroga elektroonikaseadmete tootjaid Asus, Denon & Marantz, Philips ja Pioneer, kuna need kehtestasid internetipoodidele fikseeritud või minimaalse jaemüügi hinna.
Teisipäev, 24 Juuli 2018 14:36

Riigi viie kuu kulud vastasid prognoositule

Rahandusministeeriumi andmetel on 2018. aasta viie esimese kuuga riigieelarves kavandatud kuludest ja investeeringutest kasutatud 3,93 miljardit eurot ehk 36,3 protsenti planeeritud aasta eelarvest. Sealhulgas on välistoetusi kasutatud 162,18 miljonit ehk 15,2 protsenti aastaks planeeritust. Tulusid on riik esimese viie kuuga saanud 3,81 miljardit eurot ehk 37 protsenti aastaks planeeritust.
Teisipäev, 24 Juuli 2018 12:55

Pankade kasum teises kvartalis pisut kahanes

  • Majapidamiste laenuaktiivsus püsis juunis suur
  • Uute eluasemelaenude keskmine intressimäär on tasapisi tõusnud
  • Majapidamiste ja ettevõtete hoiused jätkasid tempokat kasvu
Euroala pangad on hakanud ettevõtetele ja majapidamistele laene andma kergekäelisemalt ja soodsamatel tingimustel, selgub Euroopa Keskpanga (ECB) 24. juulil avaldatud uuringust.
Teisipäev, 24 Juuli 2018 12:16

Kontrollime omakapitali suurust

Netovara ei tohi olla väiksem kui pool osakapitalist või väiksem kui äriseadustikus sätestatud minimaalne osakapitali suurus.

Juurdepääs käesolevale materjalile on finants- ja õigusajakirja RUP tellijatel.

Advokaadibüroo HansaLaw on asumas aktiivsemalt tegutsema ka Soomes. Sellest lähtudes on firma täheldanud ka asjaolusid, millele tuleks seal tähelepanu pöörata:
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) andmetel jätsid eelmisel aastal Eestis toimunud 600 rahvusvahelisel konverentsil osalenud 58 000 välismaalast Eesti majandusse 45 miljonit eurot.
Käibemaksukohustuslasena registreeritud isik võib esitada maksu- ja tolliametile avalduse enda registrist kustutamiseks juhul, kui tema maksustatav käive ei ületa tema arvestuste kohaselt järgmise 12 kuu jooksul 40 000 eurot.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference