Ilmunud õigusaktid
Alates 1. augustist tuleb vedelkütuse seaduse muudatuse tõttu registreerida mahutid, milles hoitakse või ladustatakse kütust ja lisaks tekib kütuse käitlejatele kohustus esitada maksu- ja tolliametile andmed kütuse nõuetele vastavuse kohta.
Teisipäev, 31 Juuli 2018 16:40

Euroala inflatsioon kiirenes 2,1 protsendini

Euroala aastane inflatsioon kiirenes Eurostati kiirhinnangul juulis 2,1 protsendini eelneva kuu 2 protsendilt, ületades taaskord Euroopa Keskpanga (ECB) eesmärki, milleks on veidi alla 2 protsendi.
Maa-ameti andmetel tehti 2017. aastal Eestis hoonestamata tootmismaaga 238 tehingut, ärimaaga 147 tehingut ning segasihtotstarbelise maaga 113 tehingut; koguväärtuse osas oli esikohal ärimaade sektor, mille tehingute kogusumma küündis 29,8 miljoni euroni.
Rahvusvahelise mõttekoja RUSI tellitud KPMG uuringust selgub, et võltsitud sigarettide ja salasigarettide mahud vähenesid Eestis 2017. aastal 21 protsenti, kuid samas on aastaga 35 protsenti suurenenud legaalne piirikaubandus.
6-tunnise tööpäeva tänaseks juba kuues esinduses kasutusele võtnud Elisa hakkas ettevõtte telemüügi valdkonnas suve algusest alates testima ka 4-päevast töönädalat. Neljapäevast töönädalat testib Elisa telemüügi valdkonnas üle 100 töötaja.
Tööstussektori, sealhulgas peamise eksportiva tööstusharu, töötleva tööstuse tootmismahu kasv on sel aastal aeglustunud. Käesoleva aasta esimesel poolaastal aeglustus tööstustoodangu kasv aastases võrdluses 4 protsendini, kusjuures teise kvartali kasv jäi nii tööstussektoris kokku kui ka töötlevas tööstuses alla 3%. Teises kvartalis vähenes töötleva tööstuse tootmismaht 23 tegevusalast kümnes. Energia tootmismaht aeglustus teises kvartalis 2 protsendini, kuid see oli peamiselt tingitud Eesti Energia plaanilistest suuremahulistest hooldustöödest. Seega oli tegemist ajutise tootmispiiranguga ning kolmandas kvartalis võib oodata energia tootmismahtude suurenemist.
Finantsinspektsioon teavitab kliente ja investoreid, et äriühingud 1000 Extra OÜ ja AllProTech OÜ ei oma investeerimisteenuste osutamiseks Eestis tegevusluba ja seega puudub neil õigus siin selliseid teenuseid osutada.
Möödunud aastal edastati Eestis saadetisi kokku 11,1 miljonil korral, mis on võrreldes eelneva aastaga 16 protsenti rohkem ning suurim mahukasv, üle 53 protsendi, toimus rahvusvaheliste riigist väljuvate saadetiste osas.
Salva Kindlustus maksis aasta esimese kuue kuuga klientidele kokku ligi 6,1 miljoni euro hüvitisi, millest liiklus- ja kaskokindlustuse hüvitiste väljamaksed moodustasid kokku ligi 4 miljonit eurot.
Küsitlusfirma Norstat viis läbi üle-eestilise uuringu, mille kohaselt ootab 81 protsenti inimestest, et mobiilioperaatori vahetamine toimuks kiiremini, kui praegu riiklikult määratud.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!