Ühiskond
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist allkirjastas Riia visiidi raames Läti ja Leedu digiministritega koostööleppe, mille eesmärk on varustada Via Baltica maantee 5G-võrguga.
Telekomioperaator Telia kavatseb tänavu tõsta 300 000 kodumajapidamise internetikiiruse võimekuse üle 100 megabiti sekundis.
https://www.riigiteataja.ee/akt/121092018001
28. septembri hommikuse seisuga ei saa liisingautodega jätkuvalt üle piiri Venemaale tagatisraha maksmata Narva tollipunkti kaudu - Koidula ja Luhamaa tollipunktis on piiriületus liisingautodega seni toiminud.  
29. septembril jõustub Eesti ja Jaapani vaheline tulumaksudega topeltmaksustamise vältimise ning maksudest hoidumise ja maksupettuste tõkestamise leping. Selle sätteid hakatakse rakendama 1. jaanuarist 2019.   
Konkurentsiamet kooskõlastas VKG Soojuse taotluse langetada soojuse hinda oma klientidele ligi 5 protsendi võrra; alates 1. novembrist on VKG võrgupiirkonnas Ida-Virumaal soojusenergia müügihind 52,66 eurot megavatt-tunni kohta.

Alates 28. septembrist on LHV pangakaartidega võimalik kauplustes koos ostuga võtta välja sularaha. Seda teenust pakuvad näiteks Coopi kauplused ja Olerexi täisteenindusjaamad.

Reede, 28 September 2018 10:49

VUCA ÕIGUS – mis see on?

Mis on õiguse roll VUCA ajastul? Mis on äri-, lepingu-, inim- või mis tahes muu õiguse eesmärk, kui ümberringi möllab vahelduvus, üllatuslikkus, komplekssus ja ambivalentsus? Väidetakse, et käib revolutsioon. Umbes pool olevat läbi ja pool veel ees.
  • Eesti maksebilansi jooksevkonto ülejääk saavutas 2017. aastal uue rekordi
  • Suurenesid nii kaupade ja teenuste eksport kui ka import, ennaktempos aga teenuste eksport
  • Eesti on EL-i uuematest liikmesriikidest üks enim välismaiseid otseinvesteeringuid saanud riike
Kaubandusketi Rimi Eesti juht Vaido Padumäe sõnul on Eestis töökätest karjuv puudus ning hoolimata kaubandussektori edust on jaekaubanduses puudu pea 2000 töötajat.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference