Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Kolmapäev, 05 September 2018
Veondusettevõtete kaubavedu suurenes teises kvartalis aastaga 11,4 protsenti ja esimese kvartaliga võrreldes 2,8 protsenti 14,2 miljoni tonnini.
Kolmapäev, 05 September 2018 16:17

Juulis kasvas EL-is jaekaubandus kuuga enim Eestis

Eesti jaekaubanduse maht kasvas juulis kuuga 1,1 protsenti ehk Euroopa Liidu kiireimas tempos; sama suurt kasvu näitas jaekaubandus ka Slovakkias.
Teises kvartalis kasvas Eesti raudteel veetud kaubaveomaht aastaga 11 protsenti 6,8 miljoni tonnini, esimese kvartaliga võrreldes maht aga vähenes 12,5 protsenti.
Alates 5. septembrist on raskendatud liisitud sõiduautodega sisenemine Venemaale seoses seadusemuudatusega Venemaal, piiri saavad ületada ainult need liisingautod, mille omanikud on nõus tasuma tagatisraha.
Majandus- ja taristuminister ütles 3. septembril kohtumisel Euroopa Komisjoni energiavoliniku Arias Cañete´ga, et Balti elektrivõrkude sünkroniseerimise uuringu tulemused on julgustavad.
55 protsendis Eesti majapidamistest on endiselt kasutuses üks auto, selgus SEB Eestis, Lätis ja Leedus korraldatud autokasutuse uuringust, millest võttis osa üle 3100 Baltimaade elaniku. Vaid 34% küsitletutest kinnitasid, et nende peres on kasutuses rohkem kui üks auto. Seevastu Leedus kasutab mitut autot peres üle poole majapidamistest ning see osakaal on tugevas tõusutrendis. Lätis kasutab mitut autot ainult viiendik majapidamistest.
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu kinnitas strateegilise tegevuskava, mille kohaselt keskendub organisatsioon järgmisel viiel aastal Eesti ettevõtete ekspordivõimekuse suurendamisele, töökohti loovate välisinvesteeringute riiki toomisele ning turismitulu kasvatamisele.
Tervise- ja tööminister Riina Sikkut moodustas patsiendikindlustuse töörühma ning kutsus valdkonna partnerid kokku, et viia lõpuni pikalt ettevalmistatud patsiendikindlustuse loomine. Koos kindlustuse loomisega on kavas kaasajastada ka patsiendiohutuse süsteemi, et soodustada ravivigadest teavitamist ja nende ennetamist.
Kinnisvaraportaali Kinnisvara24 uuringu kohaselt on Eesti üürituru tegelik maht üle 100 miljoni euro ehk kordades suurem, kui deklareeritakse.
SEB grupi investeerimisfond SEB Venture Capital käivitas uue programmi, et investeerida Eesti, Läti ja Leedu varajase faasi finantstehnoloogia ettevõtetesse (fintech) paar miljonit eurot.