Saata printerisse

Eesti ja Kõrgõzstan sõlmisid topeltmaksustamise vältimise lepingu

Välisminister Sven Mikser arutas esmaspäeval Tallinnas Kirgiisi Vabariigi välisministri Erlan Abdyldaeviga kahepoolsete suhete tihendamist, sealhulgas IKT vallas, Kõrgõzstani ja Euroopa Liidu (EL) suhteid ning allkirjastati topeltmaksustamise vältimise leping.

"Hindame kõrgelt koostööd Kõrgõzstani kui regiooni kõige arenenuma parlamentaarse demokraatiaga," ütles Mikser pressiesindaja teatel.

Välisminister julgustas oma kolleegi jätkama reforme demokraatia edendamiseks ja hoidmiseks. „Kesk-Aasia regioon on ka EL-i jaoks strateegiliselt oluline ning kindlasti püsib jätkuva tähelepanu all," sõnas ta. Mikseri sõnul on Eesti tugev EL-i ja Kõrgõzstani suhete tihendamise toetaja.

Mikser avaldas heameelt, et IKT-alane koostöö on olnud edukas ning kinnitas, et Eesti jätkab Kõrgõzstani toetamist e-riigi ülesehitamisel. "Kõrgõzstan on meie tähtsaim arengukoostöö partner regioonis ning soovime jätkuvalt panustada projektidesse, mis on jätkusuutlikud ja kus on meie kogemusest enim kasu. E-lahendused on kindlasti selline koostööpunkt," ütles välisminister.

Majandusvaldkonnast rääkides nentisid välisministrid, et koostöö võiks olla tihedam. „Kindlasti on kõige perspektiivikam kahepoolse transiidi arendamine,“ ütles Mikser. Välisministrid allkirjastasid kohtumise järel valitsuste vahelise tulumaksudega topeltmaksustamise vältimise ning maksudest hoidumise tõkestamise lepingu.

Tegemist on ajaloos esimese visiidiga Kõrgõzstani poolt Eestisse välisministri tasemel.