Saata printerisse

Läheneb tulumaksusoodustusega ühingute tulude kasutamise deklaratsiooni esitamise tähtaeg

2016. aasta tulude kasutamise deklaratsioon tuleb tulumaksusoodustusega ühingutel esitada 1. juuliks, teatab maksu- ja tolliamet.

Kingituste ja annetuste ning muude tulude kasutamise kohta tuleb täita deklaratsiooni vorm INF 9, kus kajastatakse kõik ühingu saadud tulud ja samuti nende kasutamine. Deklaratsiooni saab esitada nii elektroonselt, kui paberil ja andmed tuleb esitada ka juhul, kui tulu ei saadud ega kasutatud. Deklaratsioon tuleb täita tekkepõhise raamatupidamise arvestuse alusel. 
 
„Palume esitada deklaratsioon tähtaegselt ja vaadata üle viimase kolme aasta aruanded. Kui ühing on jätnud kolmel järjestikusel aastal aruanded või deklaratsioonid esitamata, siis tekib tal oht nimekirjast kustutamiseks, mille tõttu puudub võimalus ka tulumaksusoodustust saada“, selgitas maksu- ja tolliameti maksukorralduse talituse juhataja Monika Jõesaar.
 
Nõuded tulumaksusoodustusega ühingute nimekirjas püsimiseks ja juhendi vorm INF 9 täitmise kohta leiab MTA kodulehelt, abi saab ka ärikliendi nõustamistelefonilt 880 0812.