Saata printerisse

Kinnisvarabüroo: arendusprojektide arv on kasvanud poole võrra

Kinnisvarabüroo Pindi Kinnisvara hinnangul on Tallinnas ja Harjumaal arendatavate kortermajade arv võrreldes eelmise aasta suvega kasvanud poole võrra; hoolimata pakkumise suurenemisest on lähiajal oodata uute korterite defitsiiti.

"Ehkki müügis olevate projektide arv on kasvanud 48 protsenti, siis pakutavate korterite arv on tõusnud vähem, 1900 ühikult 2300 korterile," ütles Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman pressiteate vahendusel.

Kui mullu suvel oli pakkumisel 76 erinevat kortermaja, siis tänavu on võimalik valida kortereid 113 erinevast projektist.

"Nõudlus uute korterite vastu on kerkinud erakordseks, meie arvutuste kohaselt broneeriti ja osteti ainuüksi septembris üle 220 uue korteri, aasta keskmisena jääb soetatavate uute korterite arv vahemikku 160–170 korterit kuus," lisas Sooman.

Seejuures pole hinnad hoolimata mahtude kasvust oluliselt tõusnud. Kui mullu suvel oli korterite keskmine hind 2300 eurot ruutmeetri kohta, siis tänavu septembri lõpu seisuga oli see 2400 eurot ruutmeetri kohta ehk 4 protsenti kõrgem.

Hoolimata pakkumiste mahtude suurenemisest, on Soomani sõnul oodata lähiajal uute korterite defitsiiti. "Juba täna on tõsiseid märke, et turule hakkab lisanduma üha vähem uusi projekte, kammitsaid seavad nii turgu reguleerivad pangad kui küllaltki kontrollimatult tõusnud ehitushinnad, mis muudavad arendajad ettevaatlikumaks," märkis ta.