Saata printerisse

Riigikogu arutab aktsiiside ja metsaseaduse muutmise eelnõusid

Riigikogu võttis täiskogu istungi päevakorda aktsiiside muutmise ja metsaseaduse muutmise eelnõusid; nende vastuvõtmine on vajalik tuleva aasta riigieelarve vastuvõtmiseks.

"Annan üle alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse ning teiste seaduste muutmise seaduse. Selle sisu seisneb selles, et koalitsiooni eesmärk on arvestades tänaseid aktsiisimäärasid vähendada poole võrra õlle, muu alkoholi ning etanoolisisaldusega kuni 6 protsenti mahuprotsenti veini ja kääritatud jookide planeeritud aktsiisimäära," ütles Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni aseesimees Priit Sibul riigikogule koalitsiooni nimel.

"Teine eelnõu, mida samade fraktsioonide nimel üle tahan anda, on looduskaitse- ja metsaseaduse muutmise seaduse eelnõu. /.../ selle eelnõuga tahame anda Riigimetsa Majandamise Keskusele (RMK) õiguse looduskaitseseaduse aluseid maid müüa" lisas Sibul.

Järgmise aasta riigieelarve kolmandale lugemisele võtmiseks ja vastu võtmiseks on eelnevalt vaja vastu võtta eelarve aluseks olevate maksude seadused.

Valitsus otsustas rahandusminister Toomas Tõniste eestvedamisel tõsta tuleva aasta 1. veebruarist alkoholiaktsiisi planeeritust poole väiksemas mahus. Tekkiva eelarveaugu katmiseks võtab valitsus tuleval aastal RMK-st 9 miljoni euro võrra rohkem tulu.