Saata printerisse

Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus avab reedel Kohtla-Järve tööstuspargi

Sihtasutus Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus avab reedel Kohtla-Järve tööstuspargi, mille 80 hektari suurusele alale taristu väljaehitamiseks investeeriti üle 1,3 miljoni euro.

Kohtla-Järve suurte tööstusettevõtete naabrusesse ehitati välja vee-, kanalisatsiooni-, gaasi- ja sidevõrgud, teed, tänavavalgustus ja esimene elektrialajaam, tänavu viiakse lõpule täiendavalt aurutrasside ehitus, ütles sihtasutuse juhatuse liige Teet Kuusmik BNS-ile.

"2017. aastal allkirjastas sihtasutus esimese lepingu Kohtla-Järve tööstuspargis clean-tech-valdkonna ettevõttega. Lisaks on tänase seisuga aktiivsed läbirääkimised käimas nelja firmaga. Ettevalmistatud tööstuspargid võimaldavad erasektoril investeeringuid teostada lühikeste tähtaegade jooksul, kulutamata energiat maa ja taristuga seotud toimingutele," ütles Kuusmik.

Kokku on Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus välja arendanud 250 hektarit tootmis- ja ärimaad. Möödunud aasta lõpuks oli sihtasutus sõlminud investeerimiskohustusega lepingud 25 ettevõttega, mis on omandanud 37 krunti kogupinnaga ligi 60 hektarit.

2017. aastal sõlmiti 11 uut lepingut, seitse tootmis- ja logistikaettevõtet peavad praegu läbirääkimisi ehitusettevõtetega ja finantsasutustega ehitustegevuse alustamiseks käesoleval aastal.

SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendusel on Ida-Virumaal neli arendusprojekti: Narva Tööstuspark, Jõhvi Äripark, Kohtla-Järve Tööstuspark ja Kiviõli Äripark. Vajaliku infrastruktuuri rajamiseks on senini investeeritud ligi 8 miljonit eurot, osaliselt on projekte kaasfinantseerinud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) Piirkondade Konkurentsivõime Tugevdamise toetusmeetmest.

SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus juhatuse liikme Teet Kuusmik sõnul on uued tööstusinvesteeringud Ida-Virumaa jaoks olulise tähtsusega. Uute ettevõtete tehnoloogiad on kaasaegsed, innovaatilised ja keskkonnasõbralikud. Kaasnevad uued töökohad on seetõttu kõrgema lisandväärtusega ning omavad positiivset mõju tööpuuduse vähenemisele regioonis.

Sihtasutuse hinnangul rajatakse järgmise kolme aasta jooksul tööstusparkidesse 80 miljoni euro eest 1500 uut töökohta.