Saata printerisse

EL-i rahandusministrid toetasid maksuskeemide kohustuslikku teabevahetust

Euroopa Liidu rahandusministrid leppisid 13. märtsil Brüsselis ühehäälselt kokku piiriüleste maksuskeemide osas kohustusliku automaatse teavituskohustuse sisseseadmise. Maksualase teabevahetuse direktiivi vastav täiendus aitab kaasa maksukogumise efektiivsusele ja maksustamise läbipaistvusele.

"Mul on hea meel, et jõudsime täna kokkuleppele. Tööd selle nimel sai tehtud ja enamik Eestile olulisi küsimusi on kokkuleppes arvesse võetud ja seega Eesti täna laual olnud ettepanekut toetas,“ ütles teisipäeval Euroopa Liidu rahandusministrite kohtumisel osalenud minister Toomas Tõniste.

Liikmesriigid peavad hakkama piiriüleseid maksuskeeme oma vahendajatelt küsima ja panema need üles kesksesse andmebaasi, kus teiste riikide maksuametid saavad neid vaadata. Teatamiskohustus kehtib selliste maksuskeemide kohta, mis vastavad direktiivis sätestatud tunnustele. „Meile on oluline, et reeglid selle juures oleksid tõhusad ning aitaksid tagada maksusüsteemide kooskõla ning vähendada agressiivset maksuplaneerimist,“ lisas Tõniste.

Euroopa Liidu rahandusministrid arutasid hommikusöögi raames ka panganduspaketi ettepanekuid, kuid sel teemal kokkuleppeid veel ei sõlmitud.

Euroala rahandusministrid said 12. märtsil eurorühma kohtumisel ülevaate Kreeka abiprogrammi seisust. Kreeka on täitnud kõik vajalikud tingimused, saamaks märtsis programmist neljanda, 5,7 miljardi euro suuruse väljamakse. Kreeka programmi neljanda ülevaatuse tegevustega on eesmärk lõpule jõuda maikuuks.

Ettevalmistuste raames märtsi euroala tippkohtumiseks arutasid rahandusministrid pangandusliidu, Euroopa Stabiilsusmehhanismi (ESM) arendamise ja fiskaalteemasid.