Saata printerisse

Koolinoored ja tööandjad kohtuvad taas „Suveks tööle“ töömessil

Viru hotellis toimub teisipäeval kell 15-18 menukas noorte töömess „Suveks tööle“, mida on kolme toimumisaasta jooksul väisanud juba ligi 6000 Tallinna ning Harjumaa koolinoort.

Üritus on ennekõike suunatud Tallinnas ja Harjumaal elavatele 13-18-aastasele noortele, kes soovivad saada esmast töökogemust, veeta tegus suvi töö- või praktikakohal ning saada töömaailmast targemaks. Messi peakorraldajateks on Põhja-Eesti Rajaleidja keskus ja Tallinna spordi- ja noorsooamet.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on tegu olulise üritusega, mis loob suurt väärtust nii tööandjatele kui ka noortele. „Mul on hea meel näha, et kohalikud tööandjad väärtustavad ka noori ning loovad neile igakülgseid töö- ja arenguvõimalusi, eriti just esmase töökogemuse omandamiseks. Kõik alustavad kuskilt, mistõttu on iga kogemus väärtuslik ning loob eeldused edasisteks teadlikeks haridus- ja karjäärivalikuteks,“ selgitas Tallinna abilinnapea algatuse tähtsust.

Põhja-Eesti Rajaleidja keskuse karjääriüksuse juht Liis Süsmalainen sõnas, et messi korraldajaid on algusest peale kannustanud soov luua noorte tööotsinguteks ja tööeluga tutvumiseks soodne keskkond, sest igal kogemusel, olgu see töötamine, vabatahtlik tegevus või praktikasuvi, aitab noortel endast teadlikumaks saada. „Pikal teekonnal on need esimesed sammud töö- ja karjäärialaste unistuste elluviimiseks,“ julgustas Süsmalainen kõiki noori.

Messil tööandjana osaleva Prisma Peremarketi personalijuhi Aili Põllu sõnul ootab Prisma oma meeskonda positiivseid, õpihimulisi ja teotahtelisi toredaid inimesi ning seda igas vanuses. „Kaasame oma meeskonda igas vanuses inimesi ega eelista ühtegi vanusegruppi teisele. Pigem peame iga kandidaadi puhul oluliseks avatud meelt, tahet õppida ja areneda ning soovi pakkuda meeldejäävat ja meeldivat teenindust,“ selgitas Põllu.

Tema sõnul on oluline, et ka tööandjad noorte ootustele tänapäeva tööturu osas vastaksid ning oma töötajate jaoks igakülgseid arenguvõimalusi looksid. „Noored peavad oluliseks ajaga kaasaskäimist, innovaatilisust ja paindlikkust. Neid motiveerib vaheldusrikkus töös, erinevate töölõikude õppimine ja enese arendamine, ja seda kõike soovime ka oma töötajatele pakkuda,“ lisas Põllu.

Noortele tööd, praktikavõimalusi või vabatahtlikku tööd pakkuvaid ettevõtteid ja noorsooühendusi ning -organisatsioone on tänavu messile kokku tulemas 40. Peale tööandjatega kohtumise on noortel võimalik osaleda praktilistes töötubades, kus räägitakse noorte tööõigusest, jagatakse tööandjate soovitusi noorele tööotsijale ja näpunäiteid kandideerimiseks ning CV koostamiseks. Lisaks pakuvad kohapeal karjääriinfo ja -nõustamise võimalust Rajaleidja spetsialistid.