Saata printerisse

Uuring: Eesti eelistatuim tööandja on taas Eesti Energia

Uuringufirma Kantar Emori igakevadises tööandjate maine uuringus hoiab viiendat aastat järjest esikohta Eesti Energia.

Esiviisikusse kuuluvad veel Tallink, Skype, Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) ja Viking Line. Skype, mis jäi eelmisel aastal napilt esiviisikust välja, tõusis viie parima hulka Tallinna Sadama asemele. Tudengite sihtrühmas juhib eelistatud tööandjate pingerida jätkuvalt Skype, teatas Kantar Emor.

"Tööandjatena on atraktiivsemad riigi omanduses olevad suurettevõtted, inimesed hindavad nende stabiilsust ja pakutavat kindlustunnet. Uuringus osalejad eeldavad, et neil on piisavalt raharessursse heade palkade maksmiseks ning põnevate projektide tegemiseks. Lisaks Eesti Energiale ja RMK-le on üha ahvatlevam töökoht ka Eesti Raudtees, aktsiaseltsis Tallinna Vesi või Omnivas," ütles Kantar Emori uuringuekspert Lele Aak.

"Jätkuvalt atraktiivsed on turismivaldkonna ettevõtted, kus töötamine tundub vaheldusrikas ja mille muudavad ahvatlevamaks ka oma töötajatele pakutavad soodustused," lisas ta.

Võrreldes eelmise aastaga on Aaki sõnul kõige suurema positiivse muutuse läbi teinud Coop Eesti, tõustes pingereas üheteistkümne koha võrra ning teine suur tõusja on olnud rahvusvahelisi karjäärivõimalusi pakkuv Transferwise.  

Suurima languse tegi läbi aga Circle K ning seejuures jäid kõik kaardistatud kütusemüüjad tööandjatena pingerea teise poolde. "Teenindaja töö tanklaketis tundub inimestele vähem köitev kui suurtes teenindusettevõtetes nagu Telia ja Swedbank, samas on töö kütusemüügiettevõttes atraktiivsem kui kaubanduskettides," sõnas Aak.

Käesoleval aastal oli tööandjate maine uuring piiriülene – Läti uuringufirma Kantar TNS tegi tööandjate maine uuringud ka naaberriikides Lätis ja Leedus. Lätis on sarnaselt Eestiga atraktiivsed tööandjad riigi omanduses olevad suurettevõtted. Leedus juhivad mainekate tööandjate pingerida finantsettevõtted. Eestis olid pangad tööandjana kõige eelistatumad 12–13 aastat tagasi.    

Kantar Emori tööandjate maine trendiuuring toimus juba 13. aastat. 50 mainekamat tööandjat seadsid aprillis-mais 2018 pingeritta 1597 palgatöötajat üle Eesti.