Saata printerisse

Ülevaade 2018. aasta juuni populaarsematest uudistest

RUP.ee veebiküljele lisandub pidevalt artikleid ja uudiseid. Iga kuu koostatav TOP 5 aitab orienteeruda selles infovoolus ning teha kiiresti kindlaks veebikülje kasutajate seas kõige populaarsemad artiklid.

Juuni 2018

1. Millised seadusemuudatused jõustuvad 1. juulil?

1. juulil jõustub üle 50 õigusakti, millest olulisematest koostas kaubanduskoda ettevõtjatele ülevaate, teatab Eesti kaubandus-tööstuskoda.

2. Kui töötajad vajavad koolitamist

Üha rohkem tööandjaid räägib, et neil on vaja oskustega töötajaid. Tööandjad panustavad töötajate oskuste arendamisse ka ise, kuid on olukordi, kus riigiabi oleks ettevõttele tarvilik. Valitsus kiitis heaks määruse eelnõu „Tööhõiveprogramm 2017–2020”, millega alates 1. juunist kaasnevad mitmed muutused „Tööta ja õpi” programmis.

3.Ardo Hansson: temperatuur on juba liiga kõrge

Eesti Panga president Ardo Hansson rääkis ajalehele Sakala Eesti ja euroala majandusest, sealhulgas Itaalia olukorrast. Intervjueeris ajalehe Sakala peatoimetaja Hans Väre.

4. Paar tähelepanekut krüptoasjanduse kohta

Liikvel on kuuldus, nagu oleks Eesti krüptoraha- ja ICO-sõbralik riik. Võib-olla see ongi nii, sest Eestit on tabanud ICO-de buum. Plokiahelal põhinevatest väärtustest ja nende kohta tekitatud „tunnismärkidest“ (hea omakeelse sõna juurdumiseni kasutan enamusele tuttavat sõna token) on kujunemas ahvatlev vahend avalikkuselt investeeringute kaasamiseks. Õigus, nagu ikka, pandi aga kirja ajal, mil seda võimalust veel ei eksisteerinud ning seega me näiteks tokenite esmase avaliku pakkumise (ICO, ITO) kohta reegleid kehtivast õigusest ei leiagi. See ei tähenda aga, et „vanadest“ reeglitest ICO puhul üldse mööda vaadata võiks.

5. Valitsus kiitis heaks vautšerite käibe maksustamise muudatuse

Valitsus kiitis 14. juuni istungil heaks käibemaksuseaduse muudatuse eelnõu, millega ühtlustatakse Euroopa Liidu tasandil vautšeritega seotud kaupade või teenuste käibe maksustamine ja lihtsustatakse piiriüleselt osutatavate digiteenuste käibemaksustamist.