Saata printerisse

Ossinovski firma Skinest Rail sõlmis 20 miljoni eest lepinguid

Oleg Ossinovskile kuuluv Skinest Rail sõlmis koostöölepingud suure diiselmootorite tootja ning raudteetehnoloogiate firmaga, kokku on nende väärtus üle 20 miljoni euro.

Skinest Rail sõlmis Berliinis toimuval suurimal transpordi- ja tehnoloogiamessil Inno Trans koostöölepingud diiselmootorite tootjaga Anglo Belgian Corporation ja raudtee tehnoloogiatega tegeleva saksa ettevõttega Vossloh Group, teatas ettevõte.

"Sõlmitud koostöölepingud on oluliseks panuseks meie ühte prioriteetsemasse suunda –   Skinest Raili arengusse Lääne turul ja oma positsioonide tugevdamisesse," ütles Skinest Raili juhatuse liige Roman Zahharov pressiteate vahendusel. BNS-ile ütles Zahharov, et lepingute rahaline maht ulatub üle 20 miljoni euro.

Zahharovi sõnul toovad Anglo Belgian Corporationi pikaajaline kogemus ja väärtuslikud teadmised diiselmootorite tootmises Skinest Raili tütreettevõttele Daugavpilsi veduriremonditehasele suurt kasu vedurite remondi ja moderniseerimisega seotud projektide elluviimisel. Zahharov täpsustas, et koostööleping Anglo Belgian Corporationiga näeb ette 40 diiselmootori ostu 20 veduri moderniseerimiseks.

Lisaks sellele allkirjastasid Berliinis Skinest Rail ja Euroopa vedurite tootmise liider, saksa ettevõte Vossloh Locomotives GmbH kolmest ostetud G6 tüüpi vedurist esimese üleandmisakti. Koostöölepe Saksa firmaga näeb ette G6 tüüpi vedurite hanke Skinest Railile koostöös Lõuna- ja Lääne Euroopa finantsinstitutsioonidega.

"Esimene kolmest veduritest sai selle kuu alguses kõik vajalikud sertifikaadid ja   hakkab tööle juba oktoobris. Tegemist on kõige kaasaegsema veduriga, mida on üldse kunagi kasutatud Aadria mere regioonis," ütles Skinest Adriaticu tegevdirektor Vedran Perovic.

Skinest Rail on rahvusvaheline raudteekontsern, mis pakub kvalifitseeritud teenuseid raudteetranspordi ja -ehituse valdkonnas. Skinest Rail omab ettevõtteid Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Venemaal, Poolas, Gruusias, Kasahstanis, Soomes ja Horvaatias.