Saata printerisse

Kaugtöö ettevõttes eeldab usaldust

Suur osa kaasaja töökorraldusest kujutabki endast juba kaugtööd, kuna füüsiliselt istutakse kontoris laua taga aina vähem. Uudsed tööviisid nõuavad aga sellegipoolest turvatunde tekitamist ja reeglites kokku leppimist.

Paindlikud töövormid kui vastutulek töötajate soovidele

Paindlikkust soovivad enim noored tööleasujad, kuid ka vanem generatsioon on aina teadlikum erinevatest töötamisvõimalustest ega soovi enam teha kaheksast viieni tööd kontoris. Tööandja valikul hinnataksegi nüüdisaegse kontori asemel pigem kodus töötamise lubamist, mistõttu muutub see hea töötaja hoidmisel või värbamisel oluliseks aspektiks.

Elisa liigub juba aastaid teadlikult uute tööviiside tuules. Näiteks firma esindustes üle Eesti kehtib kuuetunnine tööpäev ja alates selle suve algusest telemüügis ka neljapäevane töönädal. Julgustame enda töötajaid kasutama ka võimalust teha kaugtööd: kas kodus, suvilas, maakodus või välismaal. Sellise valikuvõimaluse pakkumine oma töötajatele tundub paljudele Eesti tööandjatele jätkuvalt võõrastav, kuna juurdunud on arusaam, et töötaja peab olema füüsiliselt kontoris ja pidevalt kättesaadav. Elisa senine kogemus tõestab aga vastupidist – kaugtöö võimaldab hoopis paremat kättesaadavust, sest inimene ei ole n-ö füüsiliselt kusagile aheldatud.

Kui füüsiline kohalolek pole enam oluline

Mida teha juhul, kui töötaja pöördub sooviga teha pikemalt tööd näiteks kodus, teises linnas või riigis? Kõik sõltub töö iseloomust. Kui varem pole ettevõttes sellist praktikat kasutatud, tuleks kaugelt töötamist esmalt katsetada näiteks paar-kolm päeva, seejärel juba kauem. Eesti on väike ja kodus töötades on lihtne sõita probleemi korral tagasi kontorisse. Et täpsemalt aru saada kaugtöö vajadustest, võiks prooviaja teha kontorist võimalikult kaugel.

Täismahus artiklit saate lugeda äsja ilmunud Plussi värskest numbrist.