Saata printerisse

Norra Danske juht: Eesti rahapesujuhtum on mõjutanud ka Norra filiaali

Danske panga Norra filiaalil on Eesti rahapesuskandaali tõttu kulunud rohkem aega olemasolevatele klientidele selgituste jagamisele kui uute klientide leidmisele, ütles panga Norra filiaali juht Trond Mellingsæter väljaandele E24.

Kuigi tänavu üheksa kuuga tegi Danske Bank Norge eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kümme protsenti parema tulemuse – ümberarvestatult siis tõusu enam kui 235 miljonilt eurolt ligi 260 miljonile eurole –, tunneb pank Eesti rahapesuskandaali tõttu siiski kasvusurutist, kirjutab Norra suurim majandusportaal E24.

"Selge, et see on panka mõjutanud," ütles Mellingsæter Eesti Danske rahapesuskandaali kohta. "See on suur asi, midagi, mis poleks pidanud juhtuma. Kuigi (Eesti puhul - BNS) on tegemist kauge maaga ja aega on möödunud palju, on see meie kolmandat kvartalit mõjutanud selles mõttes, et meie fookus on olnud sisemistel asjadel rohkem kui muidu Danske Bankis tavaks."

"Panga sees investeerime me jätkuvalt kõvasti sellesse, et muuta panga kasutamine majanduskuritegevuseks võimalikult raskeks muuta, ja seejuures oleme me Eesti juhtumist olulisel määral õppust võtnud," ütles Danske Bank Norge tegevdirektor pressiteate vahendusel.