Saata printerisse

Pariis ja Berliin pole netihiidude maksustamise osas ühel meelel

Saksamaa ja Prantsusmaa ei ole endiselt leidnud ühist meelt, kuidas Euroopa Liidu tasandil tehnoloogiahiidude maksustamist korraldada, ütles Prantsuse rahandusminister Bruno Le Maire 5. novembril.

"Minu Saksa ametivend Olaf Scholz ei ole täna positsioonis, et positiivset vastust anda," ütles Le Maire ringhäälingule RMC, tunnistades, et riigid pole üksmeelel, kuidas küsimusega edasi liikuda.

"Ma olen pidanud kõnelusi Saksa rahandusministriga ja me otsustasime lahenduse ühiselt leida. Täna meil seda lahendust ei ole. Praegu ütleb Saksamaa ei," lisas Le Maire.

Prantsusmaa on juba kuid ärgitanud Euroopa Liidu liikmesriike koostama kava rahvusvaheliste tehnoloogiahiidude nagu Facebook ja Google maksustamiseks.

Möödunud kuul läkitasid Euroopa tehnoloogiafirmad Euroopa Liidu rahandusministritele kirja, kus kutsuti neid üles seda maksuprojekti hülgama. Põhjuseks toodi, et maks võib kahjustada majanduskasvu ja innovatsiooni.

Praeguse seisuga pooldab Saksamaa tehnoloogiahiidude kasumi maksustamist, samas kui Prantsusmaa nõuaks 3-protsendist maksu nende käibele.