Saata printerisse

Lähiajal on oodata kinnisvaratehingute arvu vähenemist

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu (EKFL) juhatuse liikme Tõnu Toomparki sõnul on lähitulevikus oodata kinnisvaraturu rahunemist ning seda ennekõike tehingute arvu osas.

Kinnisvarafirmade liidu uuringu järgi ootavad kinnisvaraettevõtted elamispindade ja äripindade tehingute arvu vähenemist. See viitab Toomparki hinnangul sellele, et seni veel kõrgel püsinud tehingute arvu tingimuses panustatakse edaspidi pigem turu rahunemisele.

"Eks ole loomulik, et mingil hetkel toimub tehingute arvu lähenemine ajaloolisele keskmisele. Arvestades, et ei majanduses ega kinnisvaraturul ei ole aset leidnud fundamentaalseid muudatusi, ei ole alust ka kinnisvarasektoris kiireid pöördeid prognoosida," märkis Toompark pressiteate vahendusel.

Enamus küsitlusele vastanuid ootab samas elamispindade sektoris hinnatõusu jätkumist või hindade püsimist tänasel tasemel. Kuid tehingute arvu osas ollakse pigem seda meelt, et neid jääb eeloleva kuue kuu jooksul vähemaks.

Aastataguse ajaga võrreldes on kinnisvarafirmade ootused seejuures pisut vähemoptimistlikud. "Eks meediast ikka ja jälle läbi käib uue majanduskriisi ootus mõjutab kõiki turuosalisi ja nende meelsust. Järgmise kriisi ootamise asemel on kinnisvaraettevõtjad optimistlikud, kuid siiski riskidega arvestavad," tõdes Toompark.