Налоги и бухгалтерский учет
Профосюзы собрали более 11 000 подписей за восстановление компенсаций с первого дня болезни, во вторник подписные листы будут переданы в Рийгикогу.
Больше половины - 55% - латвийских предпринимателей считают коррупцию и взяточничество широко распространенной практикой, показало последнее исследование распространенности мошенничества и коррупции, проведенное EY.
Будучи членом ЕС, Эстония приняла на себя обязательство выполнить директиву по возобновляемой энергии. По этой директиве к 2020 году 10% энергии, используемой в транспортном секторе, должно происходить из возобновляемых источников, пишет dv.ee. В настоящий момент ясно, что без поддержки и льгот со стороны государства, люди не будут массово покупать транспортные средства, работающие на энергии из альтернативных источников, считает Союз предприятий по продаже и обслуживанию автомобилей Эстонии (AMTEL).
В четверг на прошлой неделе британский Совет по финансовой отчетности (FRC) представил на обсуждения промежуточный вариант своего нового руководства Providing Assurance on Client Assets to the Financial Conduct Authority (“Представление отчетности о гарантии качества клиентских активов в Управление деловой этики в финансовом секторе”).
С исследованиями, профинансированными за счет KIK, теперь можно ознакомиться на домашней странице учреждения, сообщил в понедельник пресс-секретарь KIK.
Начавший в понедельник государственный визит в Германию президент Тоомас Хендрик Ильвес сказал, что Германия воплощает политическую ответственность демократической Европы и что Европа нуждается в примере Германии.
Премьер-министр Таави Рыйвас в понедельник сказал на встрече с сотрудниками главного офиса налогово-таможенного департамента, что более эффективный сбор налогов позволит сохранить максимально низкие налоговые ставки.
Вторник, 19 Май 2015 07:55

1С: Предприятие

1C:Предриятие 8 - семейство программ 1С нового покаления. К уже привычным широким возможностям добавлена возможность устанавливать программы 1С на Linux и MacOS, работать через веб, использовать мобильные приложения.
Вторник, 19 Май 2015 07:32

Persona

Persona

Sinu personali- ja palgaarvestuse ning tööaja ja puhkusegraafikute vajadused lahendab pilvetarkvara Persona. Kui hindad aja kokkuhoidu, vigade vältimist ja andmete turvalisust, siis paarikümnest töötajast alates vajad personalitööks rohkemat kui Excel või töötajate nimekiri finantsprogrammis.

MIS ERISTAB PERSONAT TEISTEST PERSONALITARKVARADEST?

  1. Saad tööd alustada kiiresti - kohe peale konto avamist, ilma juurutuse ja koolituseta. Seda võimaldab programmi lihtne, intuitiivne ülesehitus. Persona on loodud just personalitöötaja vajaduste jaoks.
  2. Kõrgelt hinnatud abivalmis tasuta kasutajatugi vastab kiiresti Sinu küsimustele telefoni ja e-posti teel. Nii oled alati toetatud.
  3. Persona liidestused lubavad Sulle pakkuda terviklikke töövoogusid. Avalike APIde kaudu saad Persona kiiresti ja lihtsalt liidestada ükskõik millise muu tarkvaraga või infosüsteemiga. Valmisliidestused on olemas üle 10 partneri tarkvaradega ja järgmised on töös. Nii tagame, et saad kasutada iga valdkonna parimaid lahendusi.
  4. Ei mingeid peidetud kulusid. Kuutasu saad välja arvestada Persona kodulehel asuvas avalikus hinnakalkulaatoris (ja teisendada ühe- või viieaastase investeeringu summaks). Hinnakirjas on loetletud kõik tasuta ja tasulised teenused.
  5. Seadusemuudatustest tulenevad täiendused viime programmi sisse alati tasuta, nende ees meie kliendid lisatasu ei maksa.

PERSONAT KASUTADES ON TÖÖTAJATE HALDUS KIIRE JA EFEKTIIVNE

3 omavahel seotud põhimoodulit võimaldavad eri rollides kasutajatel töötada samas tarkvaras ja värskete andmetega.

Persona

ISETEENINDUSPORTAALIS on igal töötajal ligipääs oma andmetele. Seal saab esitada erinevaid avaldusi ja algatada andmete muutmist. Iseteenindus automatiseerib kogu teie puhkuste planeerimise töövoo alates avaldustest kuni graafiku kinnitamiseni.


Persona abil säästad aega mitte ainult personalitöötaja ja raamatupidaja jaoks, vaid kõigi juhtide ning töötajate jaoks, kes saavad vähendada administratiivseid tegevusi ja pühenduda oma põhitööle.


Vaata täpsemalt ja võta ühendust Persona meeskonnaga

Вторник, 19 Май 2015 07:30

e-arveldaja

e-arveldaja on veebis asuv raamatupidamistarkvara, mis aitab ettevõtjal raamatupidamise korraldamisega mugavalt hakkama saada.

e-arveldaja asub äriregistri ettevõtjaportaalis ja seda saavad kasutada nii ettevõtjad ise kui ka nende poolt volitatud isikud (näiteks raamatupidajad).

Tarkvara sobib väga hästi alustavale ja väikeettevõtjale, mittetulundusühingule ning sihtasutusele.

Miks eelistada just e-arveldajat?

  • Tarkvara koostab kasutaja algatusel käibe-, tulu- ja sotsiaalmaksudeklaratsioone ning võimaldab need saata Maksu- ja Tolliametile.
  • Koostöös e-arve operaatoritega on loodud digiarvete edastamise ja vastuvõtmise lahendused. Digiarve vastuvõtmisel on kogu arves kajastatud info automaatselt sisestatud ning kasutajal jääb valida vaid kulurida ning arve kinnitada.
  • Maksekorralduste ja laekumiste automaatne sidumine aitab kasutajal vältida käsitsi tehtavaid kandeid.
  • Majandusaasta aruannete esitamiseks on tarkvaras olemas automaatne XBRL-aruande genereerimise võimalus, mis võimaldab aruande lihtsamat edastamist ettevõtjaportaali aruandluskeskkonda.
  • Olenemata ühingu suurusest ja tehtavate kannete arvust, on e-arveldaja kasutamine nii praegu kui edaspidi esimesel aastal tasuta.
  • Suur pluss on kindlasti see, et e-arveldaja proovimiseks on olemas demokeskkond, mis võimaldab enne lepingu sõlmimist ja kasutajaks hakkamist tarkvaraga tutvuda.

Kuna teenus on veebipõhine, ei pea tarkvara ega selle uuendusi oma arvutisse alla laadima. Ettevõtjaportaalile saab olenemata ajast ning kohast internetiüleselt alati piiramatult ligi.

Tarkvara koosneb viiest olulisemast osast: arveldamise-, raamatupidamise-, aruandluse-, personali- ja seadistuste moodul.

Riigi poolt loodud raamatupidamistarkvara e-arveldaja on väikeettevõtjate poolt väga hästi vastu võetud, sellega on alustamise hetkest esimese kümne kuu jooksul liitunud juba enam kui 1300 kasutajat.

Meie kasutajad on öelnud:

„Väikse ettevõtte jaoks on kõik vajalik ühes kohas olemas.“

„Alustavale ettevõtjale on väga tähtis programmist saadav majandusaasta aruanne.“

„Lihtne on alla laadida klientide/tarnijate andmeid ja üles laadida deklaratsioone!“

„Online lahendus on parim variant väikefirmale, kui vaja hallata raamatupidamist erinevatest geograafilistest kohtadest.“

Вторник, 19 Май 2015 07:27

Taavi Palk

Töötasude arvutamist ja maksustamist puudutava seadusandluse igaaastane muutumine ja uute peensuste jätkuv lisandumine on palgaarvestusest teinud ühe komplitseerituma valdkonna finantsarvestuses. Seoses sellega on aastast aastasse muutunud keerukamaks ka palgaarvestuses kasutatav tarkvara. Taavi Tarkvara on käinud kaasas kõigi viimaste aastate uuendustega palgaarvestuses ja oma eesmärgiks seadnud pakkuda klientidele tarkvara, mis suudaks automaatselt hallata kogu töötasude arvestamise keerulist valdkonda.

Taavi Palk on Eestis enimkasutatav palgaprogramm , mis on saavutanud suure populaarsuse just tänu oma laialdastele võimalustele ja heale kasutajatoele.

Taavi Palga abil on võimalik 100% 'liselt automatiseerida kõik firma palgaarvestusega seonduv - midagi ei tule käsitsi juurde sisestada ega korrigeerida. Kui Teie firmas ilmneb programmi kasutuselevõtul vajadus tarkvara täiendamise järele, teeme seda arendustasulepingu raames. Programm sisaldab üle 350 erineva väljundvormi, s.h. statistikaametile esitatavad aruanded. Programm on integreeritud enamuse Eestis kasutatavate raamatupidamisprogrammidega .

Taavi Palk on integreeritud TAAVI PERSONAL programmiga, millest kantakse palgaprogrammi uued töötajad, puhkused, ajutine töövõimetus ja tööajatabeli andmed.

Taavi Palk on integreeritud TAAVI TÖÖAEG programmiga, millest kantakse palgaprogrammi tööajatabelite koondandmed kuu lõpus, näiteks tööaeg, ületunnid, öötunnid.

Seega on võimalik kasutades Taavi Palk , Taavi Personal ja Taavi Tööaeg programme, luua ettevõttes integreeritud süsteem töötajatega seotud info haldamiseks alates töölepingute koostamisest kuni tööajatabelite alusel töötasu arvestamiseni.

Hetkel kasutab programmi üle 1330 ettevõtte. Laialdane kliendibaas on programmi töökindluse ja funktsioonide paljususe garantiiks.

Taavi Palk koostab kõik maksuaruanded automaatselt , sh. elektrooniline fail maksuametile koos kõikide lisadega.

Oleme sisse viinud TAAVI PALK programmi täiendused, mis võimaldavad e-maksuameti keskkonda laadida TSD deklaratsiooni uues 2015.aastal krehtima hakanud formaadis .xml failina.

Täpsemat infot Taavi Palk programmi kohta leiate meie kodulehelt.

Lisainformatsiooni TAAVI PALK programmi ja meie teiste programmide kohta saab meie kodulehelt www.taavi.ee ja emaili aadressiltЭтот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. või telefonilt 6 800 855.

Olete alati oodatud!

Taavi Tarkvara on alati kaasas käinud pidevalt muutuva seadusandlusega ning viinud oma programmidesse sisse kõik muudatused, mis on klientidele vajalikud, et täita muutuvatest seadustest tulenevaid kohustusi.

Taavi Tarkvara on alati kaasas käinud pidevalt muutuva seadusandlusega ning viinud oma programmidesse sisse kõik muudatused, mis on klientidele vajalikud, et täita muutuvatest seadustest tulenevaid kohustusi.

Kliendid, kellel on kehtiv teenindusleping, ei pea lisakulutusi tegema, vajalik on vaid versiooniuuenduse laadimine. Vajalik info on saadetud kõigile teeninduslepingut omavatele klientidele e-mailile.

Kliendid, kellel ei ole sõlmitud lepingut, peavad ostma tarkvarast uue versiooni, mis maksab 35% kasutusel olevast litsentsi hinnast hetkel kehtiva hinnakirja järgi. Uue versiooni hind on standardne, lisahinda KMD INFi faili koostamise ja autode käibemaksu sisestamise eest ei ole.

Seoses käibedeklaratsiooni lisa vormi KMD INF kehtestamisega alates 01.11.2014 on täiendatud programmi TAAVI Finants. Tulenevalt Käibemaksuseaduse muudatusest tuleb alates 22.12.2014 deklareerida arvete info juhul, kui arve või arvete kogusumma ühe tehingupartneri osas maksustamisperioodil on vähemalt 1000 € ilma käibemaksuta.

Programmi TAAVI Finants on lisandunud kolm uut menüüd:

  1. Menüü Aruanded -> Käibedeklaratsioon -> KMD INF A-osa trükk
    Aruandesse tuuakse müügiarved, mis on üle 1000 € kliendi kohta kokku ilma käibemaksuta.
  2. Menüü Aruanded -> Käibedeklaratsioon -> KMD INF B-osa trükk
    Aruandesse tuuakse ostuarved, mis on üle 1000 € hankija kohta kokku ilma käibemaksuta, näidatakse koos käibemaksuga.
  3. KMD XML-fail
    Programm koostab jooksva kuu kohta KMD faili finantsprogrammi alamkataloogi ...KMD, mida on võimalik importida MTA süsteemi. Enne korrektse faili saatmist tuleb klientide/hankijate kaartidele lahtrisse "Reg.nr." sisestada registrikood neile, kellel see puudub ja kelle arvete kogusumma maksustamisperioodil on üle 1000 €. Faili koostamisele eelnevas aruandes tuuakse välja klientide numbrid, kellel puudub registrikood kaardil.

Programmi TAAVI Finants on täiendatud kuluaruande rea ekraani kolme lahtriga:

  1. Käibemaks
  2. Arve kuupäev
  3. Arve number

Programmi TAAVI Ladu on täiendatud jaemüügi osas jaeklientidele registrikoodi sisestamise võimalusega.

Seoses 1.12.2014 kehtima hakkava käibemaksuseaduse muudatusega sõiduautode sisendkäibemaksu mahaarvamise piiramiseks on täiendatud programmi TAAVI Finants.

Alates 1. detsembrist sõiduauto ostmisel ja kasutuslepingu alusel kasutamisel ning sõiduauto tarbeks kaupade ja teenuste ostmisel on õigus sisendkäibemaksu maha arvata 50% ulatuses.

KMD määruse kohaselt kaovad 01.12.2014 (st. 20.01.2015 esitataval KMD-l) ära omatarbe lahtrid 1.1. ja 2.1 ning tulevad juurde lahtrid 5.3 ja 5.4, kus deklareeritakse maksustamisperioodi jooksul kasutatud 100% sõiduautode arv ning nendega seotud sisendkäibemaksusumma ning 50% sõiduautode arv ning nendega seotud sisendkäibemaksusumma.

Programmi TAAVI Finants on lisandunud kaubaostu, kuluarve ja kuluaruande ekraanile kaks uut käibemaksutunnust:

  1. Autod 50% - käibemaksu osast 50% kannab programm käibemaksu kontole ja 50% lisab kulule. Kuluaruandel tuleb käibemaksu kulusse kantav osa käsitsi sisestada kulule lisaks.
  2. Autod 100% - kogu käibemaksu osa kannab programm käibemaksu kontole.

Uuendatud on TAAVI Finants KMD vormi vastavalt alates 01.12.2014 kehtima hakanud määrusele.

Вторник, 19 Май 2015 07:22

TAAVI Majandustarkvara

Üle 20 aastane ajalugu

TAAVI Majandustarkvara on Eesti turul olnud juba üle 20 aasta, mille jooksul on kasutajate arv kasvanud üle 1500. Tarkvara on mõeldud igasuguses suuruses ettevõtetele nii väikestele, suurtele kui ka keskmistele.

Laialdane funktsionaalsus, integreeritavus ja hea klienditugi

Kõige paremini iseloomustab TAAVI mooduleid lause "laialdane ja paindlik funktsionaalsus". Kuna tarkvara arendatakse Eestis, siis on meil võimalik tarkvara paindlikult ja operatiivselt täiendada vastavalt iga kliendi soovidele ja vajadustele, kusjuures täienduste maksumus ja teostusaeg on oluliselt väiksemad, kui rahvusvaheliselt levitatavate majandustarkvarade puhul.

Suurt tähelepanu pöörame me oma toodete kasutajatoele. Meie suurte kogemustega konsultandid abistavad kasutajaid telefoni, emaili ja interneti vahendusel. See võimaldab konsultandil teenindada Klienti oma töölaua tagant lahkumata, mis teeb Kliendi jaoks abi saamise väga kiireks ja kvaliteetseks, kuna konsultant näeb Kliendi ekraanipilti oma tööarvutist. Vajadusel võib konsultandi ka kohale kutsuda.

Meie tuntuim toode – TAAVI PALK – on oma suure populaarsuse saavutanud just tänu oma suurele funktsionaalsusele, heale klienditoele ja integreeritavusele teiste majandustarkvaradega.

Oleme sisse viinud TAAVI PALK programmi täiendused, mis võimaldavad e-maksuameti keskkonda laadida TSD deklaratsiooni uues 2015.aastal krehtima hakanud formaadis .xml failina.

Suur hulk põhjalikke aruandeid

TAAVI Majandustarkvara sisaldab kokku üle 1500 erinevat aruannet, mida saab edasiseks töötluseks eksportida exceli, wordi või rtf formaadis faili. Soovi korral on meie kasutajatel võimalik tellida spetsiaalselt nende jaoks kujundatud aruandeid või ise aruandeid juurde koostada.

Kaasaegne tarkvara

TAAVI Majandustarkvara käib pidevalt ajaga kaasas, näiteks on võimalik programmist saata arveid ja palgalipikuid emailiga PDF formaadis või kasutada tarkvara kaugtöökohana üle interneti. Programmimoodulite vahel on võimalik sisse seada automaatne andmevahetus kasutades XML protokolli või x-tee liidest. Andmemahukate lahenduste jaoks kasutame oma rakendustes klient-server tehnoloogiat.

Iseseisvalt töötavad, vajadusel integreeritavad moodulid

TAAVI Majandustarkvara koosneb 11 moodulist, mis on omavahel integreeritud, kuid võivad töötada ka iseseisvalt:

finantsarvestus, sh. ostu ja müügiarved, kassa, pank, reskontrod

kaupade jae- ja hulgimüük, tootmine, komplekteerimine

töötasu arvestus, maksuaruandlus

töötajate info haldamine, saamata puhkusepäevade arvestus, töölepingu ja lisade trükk

tööajatabelite koostamine

põhivarade arvestus

eelarve koostamine ja täitmise jälgimine

suhted potentsiaalsete ja olemasolevate klientidega

lisamoodul kohtutäiturite töö lihtsustamiseks

lisamoodul reisibüroodele

lisamoodul laenudega tegelevatele firmadele

 

Lisainformatsioon www.taavi.ee ja emaili aadressiltЭтот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. või telefonilt 6 800 855.

Lae alla TAAVI demo...

Olete alati oodatud!

Вопрос специалисту!

  Задай вопрос

BANNER MAKEET KONFERENCE255
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255

Предложения

Уважаемый читатель, наша цель - сделать именно тот журнал, который вам нравится. Сообщите нам о интересующих вас темах и документах, которые вы хотели бы найти здесь. Давайте работать вместе!