Toidutee ettevõtted pööravad suuremat tähelepanu kohaliku toidu edendamisele ning kodumaise tooraine kasutamisele.
„Eesti toidutee aitab tuua paremini esile neid maapiirkondade restorane ja toidukohti, mis pööravad suurt tähelepanu kodumaise ja kohaliku tooraine kasutamisele ning kohaliku köögi tutvustamisele,“ ütles maaeluministeeriumi Eesti toidu programmi projektijuht Kadi Raudsepp pressiteate vahendusel. „Eesti toiduteesse kuulumine parandab aga ettevõtte turundusvõimalusi. Valminud Eesti toidutee veebileht koos veebikaardiga teeb maapiirkondades Eesti toidukultuuri edendavad toidukohad ka tarbijatele senisest paremini leitavaks.“
Eesti toiduteed veab maaeluministeeriumi tellimusel maapiirkondade turismiettevõtteid ühendav MTÜ Eesti Maaturism.
„Toidutee on heaks teejuhiks kohalikust toorainest valmistatud toitude juurde,“ ütles Eesti Maaturismi tegevjuht Raili Mengel. „Toidutee on väga mitmekülgne, sellega on ühinenud nii tippklassi restorane kui ka lihtsamaid toidukohti, kus pakutakse kodusemaid sööke. Samuti degusteerimisi korraldavad väiketootjaid, toiduga seotud elamustegevusi pakkuvaid ettevõtteid ja talupoode,“ lisas ta. Viimase aasta jooksul on Eesti toidutee ettevõtted saanud nõu nii menüü koostamise, kohalike toorainete kasutamise kui ka teeninduse parandamise kohta.
Eesti toidutee on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“. 30. aprillil kuulutati programmi raames välja Hiiumaa maitsete aasta 2016.