„Toit ja toidukultuur on üks riigi ja paikade olulisemaid tunnuseid. Eestis on piirkonniti erinev toidukultuur, peame oskama vaid seda paremini tugevusena esile tuua,“ ütles maaeluminister Urmas Kruuse pressiteate vahendusel. „Erinevate piirkondade toidukultuuri tutvustamine ja kohalike toodete au sisse tõstmine aitab elavdada ka maapiirkondade majanduselu.“
2016. aasta kuulutatakse Hiiumaa maitsete aastaks. „Aasta jooksul võtavad saare toitlustuskohad kohaliku tooraine tugevamalt fookusesse, samuti tuuakse kohalik toit tugevamalt esile Hiiumaa suurüritustel,“ ütles maaeluministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva osakonna juhataja asetäitja Kadi Raudsepp. „Eesti erinevates piirkondades toodetakse ja valmistatakse väga omanäolist toitu, „Hiiumaa maitsete aasta“ aitab Hiiu toitu ja toidukultuuri ka turistidele paremini nähtavaks teha,“ lisas ta.
Hiiumaa maitsete aasta kuulutatakse välja 30. aprillil Suuremõisa lossis, kus maaeluminister annab üle 2016. aasta toidupiirkonna tiitli.
Hiiumaa maitsete aastat veab maaeluministeerium koostöös MTÜ-ga Eesti Maaturism, Hiiumaa Turismiliidu, Hiiu Maavalitsuse, SA-ga Tuuru ja Hiiu vallaga.
Rohkem leiab Hiiumaa maitsete aasta kohta infot aadressilt www.eestitoit.ee .
Hiiumaa maitsete aasta on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“.