07.04.2016 Neljapäev

Eestis hakatakse valima aasta toidupiirkondi

Eesti hakkab kohaliku toidu tutvustamiseks valima toidupiirkondi ning esimesena saab selle tiitli Hiiumaa, kus 30. aprillil kuulutatakse välja Hiiumaa maitsete aasta.

Hiiumaa maitsete aasta on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“
Hiiumaa maitsete aasta on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“

„Toit ja toidukultuur on üks riigi ja paikade olulisemaid tunnuseid. Eestis on piirkonniti erinev toidukultuur, peame oskama vaid seda paremini tugevusena esile tuua,“ ütles maaeluminister Urmas Kruuse pressiteate vahendusel. „Erinevate piirkondade toidukultuuri tutvustamine ja kohalike toodete au sisse tõstmine aitab elavdada ka maapiirkondade majanduselu.“

2016. aasta kuulutatakse Hiiumaa maitsete aastaks. „Aasta jooksul võtavad saare toitlustuskohad kohaliku tooraine tugevamalt fookusesse, samuti tuuakse kohalik toit tugevamalt esile Hiiumaa suurüritustel,“ ütles maaeluministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva osakonna juhataja asetäitja Kadi Raudsepp.  „Eesti erinevates piirkondades toodetakse ja valmistatakse väga omanäolist toitu, „Hiiumaa maitsete aasta“ aitab Hiiu toitu ja toidukultuuri ka turistidele paremini nähtavaks teha,“ lisas ta.

Hiiumaa maitsete aasta kuulutatakse välja 30. aprillil Suuremõisa lossis, kus maaeluminister annab üle 2016. aasta toidupiirkonna tiitli.

Hiiumaa maitsete aastat veab maaeluministeerium koostöös MTÜ-ga Eesti Maaturism, Hiiumaa Turismiliidu, Hiiu Maavalitsuse, SA-ga Tuuru ja Hiiu vallaga.

Rohkem leiab Hiiumaa maitsete aasta kohta infot aadressilt www.eestitoit.ee .

Hiiumaa maitsete aasta on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255