27.04.2020 Esmaspäev

Türgi hotellides pärast taasavamist rootsi laudu enam ei tule

Türgi hotellipidajad loobuvad epidemioloogilise turvalisuse tagamiseks pärast hotellide taasavamist rootsi lauaga toitlustamisest, edastas ajaleht Ahaber.

Uute reeglite järgi rootsi laudu enam ei kaeta.
Uute reeglite järgi rootsi laudu enam ei kaeta. Foto: Pixabay

"Türgi kultuuri- ja turismiminister Mehmet Ersoy kuulutas välja uued reeglid hotellipidajatele, kes alustavad tööd pärast siseturismi käivitamist mai lõpus. Uute reeglite kohaselt rootsi lauas enam ei toitlustata. Selle asendab kompleksmenüü," kirjutab ajaleht.

Ajalehe sõnul avatakse esimestena hotellid, millel on viiruse puudumise kohta sertifikaat. Alguses võivad nad külaliste majutamiseks kasutada vaid 50 protsenti numbritubadest.

Lisaks peavad hotellide restoranid tagama külaliste laudade vahel kohase vahemaa. See käib ka lebamistoolide kohta rannas ja basseini ääres, mille hulka vähendatakse poole võrra ning mis kinnistatakse inimestele.

Töötajad allutatakse enne tööpäeva meditsiinilisele läbivaatusele, nad peavad töötama kinnastes ja maskides, mõnel puhul kaitseriietuses. 

Ka jahisõidul vähendatakse reisijate arvu ja reisijatelt nõutakse distantsi hoidmist.

"Valmistume siseturismi käivitamiseks 15. maist. Arvan, et menukaimad saavad olema apartemendid ja boutique-hotellid. Hinnad ilmselt tõusevad," tsiteeris Ahaber Egeuse mere rannikulinna Ula linnapead Ismail Akkayat.

Välisturiste kavatsetakse hakata  vastu võtma augusti lõpust.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255