"Eesmärgiks peaks olema tarbija jaoks suurema selguse saamine toidu päritolu kohta. See on tarbijatele üha olulisem küsimus," ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.
Põllumajanduse ja maaelu arengu nõukogus tutvustatud eelnõu järgi on Euroopa Liidus liha märgistamisel kaalumisel kolm võimalust. Esimesel puhul oleks kirjas, kas see on kasvatatud Euroopa Liidus või mitte, teisel juhul oleks toodud välja kasvatamise ja tapmise riik, kolmandal juhul oleks lisaks kasvatamise ja tapmise riigile toodud välja ka looma või linnu sünniriik.
Päritoluriigi märkimine on kohustuslik alates 2015. aasta 1. aprillist värske, jahutatud ja külmutatud sea-, lamba-, kitse- ja kodulinnuliha puhul. Praegu on päritoluriigi märkimine kohustuslik mee, veiseliha, puu- ja köögivilja, kala, oliivõli, imporditud kodulinnuliha ja mahetoodete puhul.
Praegu reguleerib toidu märgistamist valitsuse määrus ning alates 13. detsembrist 2014 kohaldatakse märgistamisel Euroopa Parlamendi ja nõukogu määrust.