Tarmo Lauringu näitel võib viinerikarp nüüd kilo asemel kaaluda 900 grammi ja sarnane leivapakk on 330 grammi pealt 240- grammiseks kahanenud.
Konkurentsis püsimiseks tehakse pakenditega silmamoondusi. Ilma süvenemata on raske märgata, et tegelikult saab inimene sama raha eest varasemast vähem kaupa. Seepärast peaks praegu väga tähelepanelikult võrdlema mitte niivõrd paki, aga hoopis kilogrammi hinda,
soovitas Lauring pressiteates.
"Silmapetteid ei saa nii hõlpsalt teha standardsuuruses pakenditega – näiteks purgisupi või konservidega. Kuna klaaspurkidega on Ukraina sõja tõttu niikuinii kitsas käes, siis hakatakse järjest rohkem ka purgisuppe pehmetesse pakenditesse panema, mille suurusega on lihtsam mängida," lisas ta.
Teine muudatus on tema sõnul odavama toorme kasutamine. "Eriti lihatoodete puhul peaks inimene lugema väikest kirja ja võrdlema, kui palju on vorstis liha või vähekvaliteetset kanalihamassi. See tasakaal on viimase aastaga liikunud viimase poole ja ka näiteks muidu kõrgema klassi tooteks peetud suitsuvorstides on kanalihamassi ja rupskeid juba palju sees," nentis odavpoodide keti juht.
"Arusaadav, et tootjate kulud on tõusnud ja hinda üritatakse madalana hoida. Näiteks toorest liha tuuakse järjest enam sisse riikidest, kus tootmine on rohkem subsideeritud ning Eesti tootjal ongi keerulisem konkurents püsida," selgitas ta.