"ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni andmetel visatakse praegu 31% toiduainetest lihtsalt ära," märkis fond.
Seejuures on maailmas 795 miljonit pidevalt näljas elavat inimest. "Isegi veerandist äravisatavast toidust jätkuks, et kõik nad ära toita," rõhutas fond.
Kõige rohkem toitu viskavad ära eurooplased ja põhjaameeriklased. Toit rikneb tihti veel enne, kui see tarbijani jõuab – ladudes, poeriiulitel ja transportimisel.
Loodusteadlased märgivad, et põllumajanduskultuuride kasvatamiseks kasutatakse juba rohkem kui poolt planeedi põllunduseks kõlblikust maast, kihk mereandide järgi on toonud aga kaasa paljude kalaliikide arvukuse vähenemise.
WWF pakub katastroofi vältimiseks "Maa tunni" raames vähendada pooltoodete tarbimist ning pöörata tähelepanu kohalikele ja hooajatoiduainetele, eriti taimetoidule. See on vajalik toidu valmistamiseks kuluva aja, ressursi ja energia vähendamiseks.
Fond tegi ka ettepaneku kehtestada ökoloogilise sertifitseerimise süsteem. See võimaldaks luua tingimused ökoloogiliselt ohutu toodangu valmistamiseks ja tootmise korraldamiseks, mis vastaks seaduste ökonõuetele, mis peavad tagama tarbijate ohutuse ja tervise ning keskkonnakaitse, vahendas BNS.