Saaremaa Lihatööstuse praegusest 137 töötajast on plaanis juulis ja augustis koondada pooled ehk 69 inimest. Ettevõtte omanik Vjatšeslav Leedo ütles Kadi raadiole antud kommentaaris, et see samm tuleneb saneerimiskavast ja eesmärk on tööstuse kulud viia miinimumini, et siis hakata seda taas üles töötama.
Leedo nentis, et lisaks töötajate arvu vähendamisele tuleb üle vaadata ka tööstuse tooteportfell. Midagi kaob ära, aga midagi võib tulla ka asemele, lausus ta. “Turg teeb omad muudatused. Meie tööstus on saarel, eraldatud ja seetõttu on meie töö natuke raskem kui kusagil suurte keskuste juures,” tõdes Leedo.
Lihatööstus läks saneerimisele märtsis. Leedo ütles siis, et eesmärk on päästa tööstus kõige hullemast. “Loodame, et kõik läheb hästi. Loodame koostööpartnerite ja panga heatahtlikkuse peale, siis saame rahulikult ka oma tööd jätkata,” rääkis ta.
Sisuliselt on Saaremaa Lihatööstus elanud Leedo sõnul viimased neli aastat ühest kriisist teise. 2019. aastal hakkas jant pihta sealihahinna esimese tõusuga, 2020. aastal tuli peale pikk koroonakriis, vahepeale jääb ka veiseliha hinnatõus ning mullu lisandusid lakke lennanud energiahinnad.
Saneerimiskava hõlmab Leedo sõnul viie aasta pikkust perioodi. «Kui olukord kiiremini paraneb, siis tahame kindlasti inimesed uuesti tööle võtta, kui nad soovivad,” lausus ta. Aga selleks tuleb ettevõte uuesti järje peale saada ja tekkinud võlad ära klaarida.