Eesti toidu kuu raames toimus septembris üle Eesti rohkem kui 30 festivali, laata, näitust, messi ja konverentsi ning kuu juhtmõtteks oli „Ma armastan Eesti toitu“.
Eesti toidu kuu projektijuht Kadi Raudsepp ütles, et algatus võeti nii toidusektori kui ka tarbijate poolt hästi vastu. „Eesti toidu kuu vastu oli suur huvi ja kindlasti püüame ka järgnevatel aastatel septembris toidukuuga kohalikku toitu esile tuua,“ märkis ta. Raudsepp lisas, et kõik kuu ürituste korraldajad väärivad suurt tunnustust.
Raudsepa sõnul olid Eesti toidu kuu üritustest kõige populaarsemad Paunvere laat, kus käis ligi 20 000 külastajat, ja Saaremaa toidufestival umbes 15 000 külastajaga. Samuti külastati aktiivselt Põllumajandusmuuseumi temaatilisi üritusi (ligi 5000 külastajat), Olustvere hoidistemessi (ligi 4000 külastajat) ja Narva-Jõesuu silmufestivali (ligi 4000 külastajat).
„Esmakordselt toimunud Eesti toidu kuu näitas, et kohalik toit on meie inimestele väga südamelähedane,“ ütles maaeluminister Urmas Kruuse. „Sügavam kummardus Eesti toidutootjatele septembrikuus võiks saada iga-aastaseks traditsiooniks.“
Toidutootjad kuulutasid septembri Eesti toidu kuuks, et tõsta kodumaist päritolu toidu populaarsust tarbijate seas. Eesti toitu tutvustati ka Helsingis, Pariisis ja Berliinis ning Tallinnas toimus Põhjamaade toiduprofessionaalide kõrgetasemeline ärifoorum SAUCE 2015. Samuti pöörasid kodumaisele toorainele oma menüüdes rohkem tähelepanu mitukümmend Eesti tipprestorani ja söögikohta.