Piimatoodete hinnad on aastaga märgatavalt tõusnud, sealhulgas Eestis toodetud juust 9 protsenti. Ka paljud köögiviljad on kallimad kui mullu, vahendab Maaleht konjunktuuriinstituudi uuringut. Lahtise porgandi hind on poes aastavõrdluses tõusnud 14 protsenti, kuna Eesti porgandi varud on otsakorral.
Keskmine jahutatud sea lihakeha hind on aastases võrdluses langenud 6 protsenti. Sama suur on olnud ka koduse hakkliha ja kondita sealiha jaehinna langus kauplustes.
Eestis kasvatatud peakapsas on Narva turul müügil 2-eurose kilohinnaga, samas kui värske välismaine kapsas maksab seal 1,5 eurot kilost. Selveris maksab varajane Makedoonia peakapsas 1 euro ja Kaubamajas 1,3 eurot kilo kohta. Rimis on Ungari kapsa kilohind 1,4 eurot.