Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Reede, 03 Märts 2017

Kui tööõnnetuse tagajärg on surm või nähtavalt raske vigastus, näiteks lahtine luumurd, ulatuslikud haavad, jäsemete, sõrmede või varvaste amputatsioon või muud sellist, peab tööandja teatama sellest viivitamata telefoni teel tööinspektsioonile.

1940. aastatel arutleti keskpankade koostöö olulisuse üle rahvusvahelise likviidsuse tagamisel ja majandusliku stabiilsuse saavutamisel, rõhutati usalduse rolli majanduspoliitikas ning püüti mõista ujuva ja fikseeritud vahetuskursi eeliseid ja puuduseid. Need teemad on aga päevakorral ka aastal 2017. Rõhuasetused on küll muutunud, kuid teemad jäänud paljuski samaks. Tagasivaade tolleaegsele diskussioonile ei paku huvi mitte ainult ajaloolastele, vaid aitab meil mõista ka tänapäevaseid probleeme ja leida võimalikke lahendusi, kirjutab Eesti Panga ökonomist Lenno Uusküla oma blogis.

Kas ostja võib müüjale hinnaalanduse rakendamiseks esitada ostuboonuse ettemaksu arve? Kas ostjal on õigus ostuboonuse ettemaksu arvele lisada käibemaksu? Kas ostjal tekib käibemaksu tasumise kohustus ja müüjal sisendkäibemaksu mahaarvamise õigus esitatud arvelt? Lisaks sõlmitakse ostuboonuse leping, kus tuuakse välja periood ja mil viisil ettemakstud ostuboonuse arvet tasaarveldatakse.

Tutvustus


Seminari eesmärgiks on anda ülevaade äriühingu juhatuse liikmeks olemisega seonduvatest õigustest ja kohustustest ning seadusest tulenevast vastutusest erinevate õigusharude lõikes. Seminaril selgitatakse, millised õigusaktidest tuleb lähtuda juhatuse liikme ülesandeid täites ning millal kaasneb vastutus kohustuse rikkumise eest. Samuti tutvustatakse kohtupraktikas avaldatud seisukohti seonduvalt juhatuse liikme vastutusega ning antakse kuulajatele praktilisi soovitusi elulistest situatsioonidest ning nende lahendamise võimalustest. Seminari lektoriteks on vandeadvokaadid Britta Oltjer ja Jaak Siim advokaadibüroost Leadell Pilv.

Toimumisaeg

30 märts 2017.a

Toimumiskoht

Kiriku 6, Tallinn
(Tööandjate maja)

Hind

109 eurot + km

lisainfo4353521

Maksu- ja tolliametil on õigus jätta maksuvõla ajatamise taotlus rahuldamata.

Aprilli alguses liigub lõviosa advokaadibüroo Glimstedt advokaatidest ja juristidest PwC Legal Eesti büroo alla, tõstes viimase kohalike suurimate advokaadibüroode ja ärinõustajate nimistusse.

Reede, 03 Märts 2017 10:32

Eestis võib oodata usaldusfondide teket

Eesti Era- ja Riskikapitali Assotsiatsiooni hinnangul on Eesti turul usaldusfondide loomiseks juba teatav huvi olemas, teenuse eksportimine eeldab aga, et esimesed fondid saaksid edukalt asutatud.

Reede, 03 Märts 2017 10:03

Väljamaksete andmed pole võrreldavad

Statistikaameti (SA) ja maksu- ja tolliameti (MTA) andmed väljamaksete kohta ei ole võrreldavad.

Tööstusettevõtted tootsid 2017. aasta jaanuaris 7 protsenti rohkem toodangut kui eelmise aasta jaanuaris, toodang suurenes mäetööstuses ja töötlevas tööstuses, kuid vähenes energeetikas.