Tööõigus ja tööturg
Põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametile (PRIA) laekus tänavu 2. maist kuni 16. juunini kokku 15 384 hektaripõhiste pindalatoetuste ning maaelu arengukava loomatoetuste taotlust.
Eesti Tööandjate Keskliidu ja mõttekoja Praxis algatus Riigireformi Radar hindab riigireformi edenemist teises kvartalis puudulikuks; kolleegiumi hinnangul on edasiminek tagasihoidlik ja tegematajätmised kipuvad korduma.
Mainor Grupi nõukogu esimees Guido Pärnits kohtus neljapäeval peaminister Jüri Ratasega ja edastas talle oma seisukohad, kuidas Eesti majanduskasvu kiirendada; peamiselt soovitab Pärnits immigratsiooni soodustada.
Kui kõigi OECD riikide vanemaealiste elanike tööhõive oleks samal tasemel Rootsiga, suurendaks see nende SKP-d kokku 2 triljoni dollari võrra, leiab PwC. Eesti on OECD riikide hulgas seenioride potentsiaali kasutamisel tööelus paremuselt märkimisväärselt kõrgel 5. kohal.
Finantstehnoloogia ettevõte Fitek alustas Eesti riigiasutustele arvehalduse täislahenduse pakkujana. Alates 20. juunist võtab Fitek vastu ja töötleb riigiasutustele saadetavaid ostuarveid ning saadab välja müügiarveid.
Soome valitsus kiitis heaks Balticconnectori planeeritava Soome ja Eesti gaasivõrku ühendava gaasitoru projekti Soome majandusvööndisse jääva 22 kilomeetrise lõigu ehitamise.
Maksu- ja tolliamet (MTA) alustas teavituskampaaniaga, et juhtida inimeste tähelepanu ümbrikupalga vastuvõtmisega seotud kahjudele. Illegaalset palka saades jääb inimene ilma näiteks õiglasest vanemahüvitisest ja haigushüvitisest, mis tagaks inimese heaolu ajutiselt töölt eemaloleku ajal.
Kui siiani oleme tööturuteenusena ümberõppe ja enesetäiendamise võimalust pakkunud peamiselt  töötutele, siis alates maist toetame teadmiste ning oskuste täiendamisel ka töötavaid inimesi ja seda nii otse kui ka tööandjate kaudu. Uutel teenustel on positiivne mõju nii neile, kes sellest võimalusest kinni haaravad, kui ühiskonnale ja majandusele laiemalt, kirjutab sotsiaalministeeriumi tööhõive osakonna nõunik Annika Sepp.
Kolmapäev, 21 Juuni 2017 13:27

Kaubanduses tihe konkurents

Swedbanki hiljuti läbiviidud uuringu järgi ootavad jaemüügiettevõtted käesoleval aastal keskmiselt 6% müügikäibe tõusu. Käibe kasvust hoolimata on jaemüügiettevõtete kasumlikkus madal ning kasumi osakaal käibes on viimastel aastatel vähenenud. Selle taga on osaliselt tööjõukulude kiire kasv, mis moodustab kogukuludest umbes kümnendiku. Swedbanki uuringu järgi oli ligi kolmandikul ettevõtetest mõni kahjumiga töötav pood. Selle aasta esimese kvartali finantstulemused olid aga mõnevõrra eelmistest aastatest paremad, sest erinevalt viimasest kolmest aastast kasvas käive kuludest kiiremini. See tõi kaasa kasumlikkuse paranemise.

Tarbijakaitseamet tuletab meelde, et üürides eluaset, tuleks tarbijal enne interneti- või televisiooniteenuse lepingu sõlmimist läbi mõelda, kui kauaks ta valitud elukohta plaanib jääda, sest iga lepingu lõpetamine ei pruugi olla võimalik ilma leppetrahvita.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255