Majandus ja äri

Swedbanki eluaseme taskukohasuse indeksi järgi eluaseme taskukohasus Tallinnas selle aasta teises kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga langes, kuna kinnisvarahindade kasv oli pealinlaste palgakasvust ja eluasemelaenude intressimäärade kasvust kiirem. Kui aga vaadata pikemat perioodi, on eluaseme taskukohasus pealinnas viimase kuue aasta jooksul püsinud valdavalt samal tasemel. Esimesel poolaastal pidi pealinna elanik Tallinna korteri ühe ruutmeetri eest välja käima 1,5-kordse netopalga, mis on ligikaudu sama tase mis viimasel kuuel aastal.

Eesti ehitusturu kasv oli teises kvartalis Euroopa Liidu (EL) kiirem, kasvades esimese kvartaliga võrreldes 5 protsenti.
Sotsiaalministeerium saatis kooskõlastusele Ida-Virumaale ning Kagu-Eestisse uute töökohtade loomise toetuse tingimused, eesmärk on aidata kaasa nende piirkondade majandusarengule ja töötuse vähendamisele.
Neljapäev, 20 September 2018 10:02

Simson: bürokraatiat tuleb veelgi vähendada

Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni sõnul on oluline, et riik vähendaks veelgi enam bürokraatiat ning liiguks seejuures nullbürokraatia programmiga edasi.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammisti sõnul tuleb selleks, et tööstusettevõtete ekspordikasv jätkuks, tõsta nii tootlikkust kui ka lisandväärtust.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis tänavu augustis võrreldes möödunud aasta sama perioodiga 3,4 protsenti ja võrreldes juuliga 1 protsendi.
Kinnisvaraportaali Kinnisvara24 uuringu kohaselt kasutatakse 95 protsendil kinnisvaratehingutest maakleri abi.
Ainult 6 protsenti Eesti, Läti ja Leedu elanikest kasutab kaasaegseid digitaalseid lahendusi vabalt, selgub tänavu kevadel SEB panga Baltikumi kliendibaasi põhjal korraldatud uuringust.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255