Maksud ja raamatupidamine

Hoolimata hotellide vastuseisust ei plaani valitsus majutusasutuste käibemaksu soodusmäära tõstmist edasi lükata, kuivõrd Eesti majutusasutustes ööbivate inimeste arv on kõigi aegade kõrgeim.

Töötuse vähendamise üks eeldus on töötute koolitamise kaudu suurendada selliste oskuste ja teadmistega töötajate hulka, mis vastaks tööandjate vajadustele, leidis riigikontroll oma auditis.

Ravimiameti statistika kohaselt said arstid ja apteekrid ravimifirmadelt mullu teadusasutuse või erialaorganisatsiooni korraldatavatel üritustel osalemiseks rekordsuuruses toetuse - 1,6 miljonit eurot.

Kogemused näitavad, et vahekohtu otsuseid puudutavates õigusaktides on suured lüngad, mis on andnud kelmidele rohkelt võimalusi inimesi petta ja panna nad täbarasse seisu.

Kolmapäev, 01 Juuni 2016 11:59

Dividend kui maksustamisobjekt

Maksustamise kontekstis on dividendi mõiste toodud tulumaksuseaduse (edaspidi – TuMS) § 18 lõikes 2. Jagades selle punkti eeldusteks, saame järgmise tulemuse:  

Kuidas oleks õige kajastada põhivara allahindlust kasumiaruandes ja bilansis? Kas põhivara kulum ja väärtuse allahindlus või muud ärikulud? Tegu on maaga, mille väärtus on tugevasti kahanenud. Seni on maa olnud põhivara kirje all, nüüd jääb see seisma (ei toimu ehitamist ega planeerita seal ehitada). Kas see tuleb kinnisvarainvesteeringute alla tõsta?

RUP.ee veebiküljele lisandub pidevalt artikleid ja uudiseid. Iga kuu koostatav TOP 5 aitab orienteeruda selles infovoolus ning teha kiiresti kindlaks veebikülje kasutajate seas kõige populaarsemad artiklid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai 2016

1. Arve tähtsusest käibemaksu mahaarvamisel

Arve mittenõuetekohane vormistamine võib põhjustada maksuriski, mis ei anna ettevõtjale võimalust oma kuludelt sisendkäibemaksu maha arvata.

2. Majandusaasta aruande koostamise põhietapid

Raamatupidamise toimkond avaldas märtsikuus muudetud juhendid (RTJ), mida tuleb rakendada alates 1. jaanuarist 2016 ja hiljem algavate perioodide kohta. Juhendites tehtud põhilised muudatused puudutavad vähendatud avalikustamise nõudeid ja aruandeliikide kohaldamist väike- ja mikroettevõtetele.

3. Korteriühistu üldkoosolek: millal ja kuidas korraldada

Paljude aastate kogemus näitab, et korteriühistu tegevuse tõhusus ehitise mõtteliste osade, maatüki haldamisel ning liikmete ühiste huvide esindamisel sõltub liikmete aktiivsusest – kui innukalt juhatuse kokkukutsutud üldkoosolekutel osaletakse.

4. Euroopa Kohus tegi juhatuse liikmest töötaja

Euroopa Kohus asus seisukohale, et mõistet töötaja tuleb Euroopa Liidu õiguskorras tõlgendada autonoomselt ja ühetaoliselt ning töötaja määratlus siseriiklikus õiguses ei mõjuta töötaja määratlust liidu õiguse mõttes.

5. Maksuhaldur toob välja uued e-teenused

Maksu- ja tolliameti kogemus e-teenuste arendamisel on riigisektoris kõige pikaajalisem. Juba 2000. aastal pakkusime esimese avaliku sektori asutusena e-teenuseid ehk elektrooniliselt esitatavate deklaratsioonide võimalust. Selle sammuga ei olnud toonane maksuamet üks innovaatilisemaid ametiasutusi mitte ainult Eestis, vaid terves maailmas.

Kolmapäev, 01 Juuni 2016 10:22

Kasumi jaotamine on õigus, mitte kohustus

Mõni aeg tagasi jättis riigikohus läbi vaatamata kaebuse, millega paluti tunnistada vähemusaktsionäri seadusest tuleneva dividendinõude puudumine põhiseadusega vastuolus olevaks, kirjutavad Raidla Ellex Advokaadibüroo advokaadid Martin-Johannes Raude ja Arne Ots advokatuuri blogis.

Euroopa Liidu (EL) pettustevastase ameti OLAF aastaaruandes avastati EL-i eelmise aasta raha väärkasutamine 888 miljoni euro ulatuses, aasta varem oli see summa 901 miljonit.

Kolmapäev, 01 Juuni 2016 09:55

Dividend kui maksustamisobjekt

Maksustamise kontekstis on dividendi mõiste toodud tulumaksuseaduse (edaspidi – TuMS) § 18 lõikes 2. Jagades selle punkti eeldusteks, saame järgmise tulemuse:  

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255