Majandus ja äri

Haigekassa hinnangul tuleks tänavuses ravikindlustuskuludes oluliselt kasvanud haiglate ületöö tasustamise kulu valguses analüüsida, kas ehk oleks otstarbekam säärase ületöö kompenseerimine lõpetada.

Kaubandus-tööstuskoda toetab sotsiaalministeeriumi kava muuta vanemapuhkuste ja -hüvitiste süsteem paindlikumaks ja soovib, et teiste muudatuste hulgas pikendataks vanemapuhkusele minekust ja naasmisest etteteatamise tähtaegu.

Esmaspäev, 05 September 2016 13:57

Välisriigis teenitud tulu maksustamisest

Järjest rohkem eestlasi läheb piiri taha tööle, kes lühemaks, kes pikemaks ajaks. Selline tegevus on muutunud aina tavalisemaks ja lihtsamaks, seda eriti lähiriikides, sest Euroopa Liidus kehtib tööjõu vaba liikumise ja võrdse kohtlemise põhimõte.

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) ja maa-amet lõid veebirakenduse, mille kaudu saab esitada soove RMK halduses olevatel riigimaadel asuvate vabade poollooduslike koosluste rendilevõtmiseks.

Eelmisel aastal loodud vähenenud töövõimega inimeste palgatoetuse vastu on huvi olnud oodatust suurem. Töötukassa prognoosis selleks aastaks kokku 469 toetuse abil tööturule sisenejat, kuid juba esimesel poolaastal on seda teinud 300 inimest.

Paljude ettevõtjate seas on levinud arvamus, et Eestis ei ole keeruline jätta endast planeeritult maha võlgadesse mattunud ettevõtet, ilma et sellele järgneksid sanktsioonid, kirjutab advokaadibüroo Sirel & Partnerid juhtivpartner Jüri Sirel advokatuuri blogis.

Asusin tööle kaubanduskeskuse väikepoe klienditeenindajana. Tööpäeva kestus on 12 tundi ning enamuse ajast töötan üksinda. 30-minutilisel lõunavaheajal ning tualetis käimisel asendab mind samas kaubanduskeskuses üks meie teises poes töötav kolleeg. Varasemalt oli siin leti taga tool, kus klientide puudumisel võis istuda ja natuke puhata, kuid nüüd pole enam sedagi. Kas mul on õigus nõuda lisapuhkepause, et tagaruumis puhkamas käia?

Esmaspäev, 05 September 2016 10:56

Riigihanke reeglistik – kas pelk formaalsus?

Selleks et avaliku sektori rahakasutus oleks läbipaistev, otstarbekas ja konkurentsi soodustav, on Euroopa Liidu tasandil kokku lepitud ühtses avaliku sektori teenuste, asjade ja ehitustööde soetamise ning ostmise korraldamise reeglistikus, kirjutab rahandusministeeriumi nõunik Kati Orgmets rahablogis.

Esmaspäev, 05 September 2016 09:30

Transferwise'i käive kasvas 35 miljoni euroni

Märtsis lõppenud majandusaastal kasvas rahvusvahelist rahaülekandeteenust pakkuva Eesti päritolu ettevõtte Transferwise käive 35 miljoni euroni; samas süvenes kahjum 50%, 21 miljoni euroni.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255