Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Kolmapäev, 11 Oktoober 2017
Kolmapäev, 11 Oktoober 2017 13:24

Muutus tööandjale arsti teatise edastamise kord

Alates 4. oktoobrist 2017 on muutunud Tööinspektsioonile laekunud arsti teatise tööandjale edastamise kord. Uus süsteem on vajalik isikuandmete kaitse seaduse nõuete täitmiseks ja delikaatsete isikuandmete turvaliseks edastamiseks.
Kinnisvarabüroo Domus Kinnisvara hinnangul on mitmed kinnisvaraarendajad lähiajal rajamas üürimajasid ning üürikorterite pakkumine kasvab oluliselt.
Euroopa Soolise Võrdõiguslikkuse Instituut (EIGE<https://europa.eu/european-union/about-eu/agencies/eige_et>) avalikustas 11. oktoobril indeksi, mille kohaselt on Eestis naiste ja meeste tasakaal rahaasjades, töös,
teadmistes, aga ka võimu valdkonnas varasemaga võrreldes paranenud. 28 liikmesriigist on Eesti oma näitajate poolest 20. kohal, jäädes alla nii Põhja- kui ka Baltimaadele.
Kolmapäev, 11 Oktoober 2017 11:55

Kas lapsega saab sõlmida käsunduslepingu?

Tööinspektsiooni praktika näitab, et kuigi lapsega sõlmitud leping pealkirjastatakse kui käsundusleping ning ka tööregistrisse tehakse kanne kui muu võlaõigusliku lepingu alusel töötamine, siis lepingu olemuse lähemal uurimisel selgub, et tegemist on klassikalise töölepingulise suhtega. See tähendab, et tööle asunud laps või noor allub üheselt mõistetavalt ta tööle lubanud täiskasvanu juhtimisele ja kontrollile. Ja üldjuhul see ju teisiti olla ei saagi, sest noorel inimesel ei ole varasemat töökogemust, puuduvad konkreetse ülesande tegemiseks vajalikud teadmised ja oskused. Seega ei saa ta ka iseseisvalt teenust osutada ehk käsunduslepingut täita.
Eesti Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel ja Saarioinen Eesti OÜ juhatuse liige Aivo Varem allkirjastasid 10. oktoobril Raplas koostööleppe.
Kui riigihalduse minister Jaak Aab rääkis teisipäeval ilmunud Põhjarannikule, et sooviks maksta Ida-Virumaal tööle asuvatele kutsekooli- ja kõrgkoolilõpetajatele iga kuu 300 euro suurust toetust, siis rahandusministeeriumi täpsustuse kohaselt võiks seda toetust saada siiski vaid 140 noort.
Rahandusminsteeriumi hinnangul ei laeku järgmisel aastal riigieelarvesse alkoholiaktsiisi 80 miljonit eurot oodatust vähem ning mininisteerium prognoosib riigieelarvesse endiselt 341 miljonit eurot alkoholiaktsiisi.
Euroopa Komisjoni konkurentsivoliniku Margrethe Vestageri sõnul pole Euroopa Liidul huvi Nord Stream 2 projekti vastu, kuid puuduvad õiguslikud meetmed projekti peatamiseks.
Eesti eesmärk Euroopa Liidu (EL) digitaalmajanduse maksustamise küsimuses on jõuda eesistumise lõpuks Euroopa Liidu Nõukogu tasemel konkreetsete lahendusvariantideni.
Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) tõstis 10. oktoobril tänavuse maailmamajanduse kasvuprognoosi 3,6 protsendini.