Ühiskond

Eesti valdusettevõte Rail Baltic Estonia kuulutas välja riskianalüüsi hanke eesmärgiga määratleda raudtee ehituse ettevalmistamisega seotud valdkondlikud riskid ning nende maandamismeetmed.

Eesti Maksumaksjate Liit esitas veebruari alguses Maksu- ja Tolliametile selgitustaotluse metallitoodete pöördmaksustamise kohta. Selgitustaotluse esitamise tingis selle aasta algusest jõustunud käibemaksuseaduse muudatus, mis laiendas oluliselt siseriiklikult pöördmaksustatavate kaupade nimekirja.

Eelmise aasta viimases kvartalis kasvasid palgad endiselt kiiresti, kuid eri sektorite palkade kasvu tempo veidi ühtlustus. Üheski majandusharus keskmine palk ei langenud, kuigi näiteks ehituses ning mäetööstuses tuli palgakasv töötajate arvu vähendamise arvel.

Presidendi majandusnõuniku Heido Vitsuri hinnangul saavad palgad samas tempos edasi kasvada vaid siis, kui majanduses toimuvad struktuursed muudatused, mis seda võimaldavad.

Neljapäev, 02 Märts 2017 12:53

Euroala inflatsioon kasvas ligi kaks korda

Eurostati kiirhinnangul oli euroala aastane inflatsioon veebruaris 2 protsenti, jaanuaris oli see veel 1,1 protsenti.

Kui inimene asub osalise tööajaga hooajalisele tööle, siis tal on ravikindlustus, mis hakkab kehtima kaks nädalat peale lepingu sõlmimist.

Läti valitsuse plaanitav maksureform on riigi keskpanga hinnangul küll vajalik, kuid see suurendab Läti tuleva aasta defitsiiti kuni 2 protsendipunkti.

Eelmisel aastal kiirenes keskmise brutopalga kasv 7,6%ni. Hindadega korrigeeritud netopalga kasv oli samuti kiire, 7,5 protsenti. Täistööajale taandatud keskmine brutokuupalk ulatus eelmisel aastal 1146 euroni.

Taotlus maksuvõla ajatamiseks menetletakse lihtsustatud korras ning otsus ja sellega kaasnev intressinõue genereeritakse andmetöötlussüsteemis automaatselt.

Keskmine brutokuupalk oli möödunud aastal 1146 eurot, 2015. aastaga võrreldes tõusis brutokuupalk 7,6 protsenti. Neljandas kvartalis oli keskmine brutokuupalk 1182 eurot ning kasvas aastavõrdluses 7 protsenti.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255